Προϊόντα για Επιβατικά / Βαν / 4x4

stage_image1_lg

Ελαστικά Continental

Σημάνσεις χειμερινών ελαστικών

Σημάνσεις χειμερινών ελαστικών

article_66w_image1

Σύμβολο M+S

“Ελαστικό χιονιού” νοείται το ελαστικό του οποίου το σχέδιο πέλματος, το μείγμα του πέλματος ή η δομή έχουν σχεδιαστεί κυρίως για να επιτευχθεί, σε συνθήκες χιονιού, μία απόδοση καλύτερη από αυτή ενός κοινού ελαστικού όσον αφορά την ικανότητά του να ξεκινήσει ή να διατηρήσει την κίνηση του οχήματος.

article_66w_image1

Αλπικό σύμβολο

Το "Αλπικό σύμβολο" προσδιορίζει χειμερινά ελαστικά σύμφωνα με τους κανονισμούς της UNECE (ισχύει στην Ε.Ε. και σε διάφορες άλλες χώρες) και τους κανονισμούς για ελαστικά των ΗΠΑ και του Καναδά. Η απόδοση στο χιόνι αυτών των χειμερινών ελαστικών πρέπει να αποδεικνύεται με αντικειμενικές δοκιμές και να πληροί ή να υπερβαίνει καθορισμένα όρια. Αυτά τα ελαστικά παρέχουν υψηλή απόδοση όσον αφορά την ασφάλεια και τον έλεγχο στο χιόνι, σε παγωμένους δρόμους και γενικά σε χαμηλές θερμοκρασίες.

Ειδικό θέμα ελαστικών 4x4/SUV

Πολλά SUV και εκτός-δρόμου οχήματα είναι εξοπλισμένα με ελαστικά που φέρουν το σύμβολο „M+S“ στο πλευρικό τοίχωμα. Ο λόγος για αυτό είναι ότι αυτή η κατηγορία οχήματος προσφέρθηκε για πρώτη φορά στη Βόρεια Αμερική, όπου είναι σύνηθες τα ελαστικά παντός-καιρού να φέρουν το σύμβολο „M+S“. Στο χαρτοφυλάκιο ελαστικών της  Continental αυτό ισχύει για παράδειγμα για τις σειρές προϊόντων ContiCrossContact LX, ContiCrossContact LX Sport ή Conti4x4Contact.
Το σύμβολο M+S ορίζεται επίσημα σε οδηγία της Ε.Ε. με την έννοια: “ένα ελαστικό με σχέδιο πέλματος και δομή σχεδιασμένα για καλύτερη απόδοση στο χιόνι από εκείνη ενός κανονικού ελαστικού”. Συνεπώς η απόδοση των ελαστικών με το σύμβολο “M+S” δεν ορίζεται, ούτε μετριέται.

Η απόδοση των χειμερινών ελαστικών στο χιόνι ορίζεται στη Βόρεια Αμερική με το λεγόμενο "Αλπικό σύμβολο". Μόνο τα ελαστικά που πληρούν ή υπερβαίνουν αυτές τις προϋποθέσεις μπορούν αν φέρουν το "Αλπικό σύμβολο".

Η συμβουλή της Continental

Ακόμα κι αν τα ελαστικά με το σύμβολο M+S θεωρούνται από το νόμο χειμερινά ελαστικά σε ορισμένες Ευρωπαϊκές χώρες, η Continental συνιστά την χρήση χειμερινών ελαστικών με το "Αλπικό σύμβολο" στο πλευρικό τοίχωμα, και βάθος πέλματος τουλάχιστον 4 mm σε χειμερινές συνθήκες.