Προϊόντα για Επιβατικά / Βαν / 4x4

stage_image1_lg

Τεχνολογία

Σύστημα Παρακολούθησης Πίεσης Ελαστικών

Σύστημα Παρακολούθησης Πίεσης Ελαστικών και ηλεκτρονικό-Σύστημα Πληροφόρησης Ελαστικών

Η ασφάλεια και η άνεση στην οδήγηση σχετίζονται άμεσα με την κατάσταση των ελαστικών. Σχεδόν το 40% όλων των αιφνίδιων βλαβών των ελαστικών, για παράδειγμα, οφείλονται στην ανεπαρκή πίεσή τους. 

Τα συστήματα που αναπτύσσονται από την Continental παρακολουθούν μόνιμα την πίεση αέρα του ελαστικού και ειδοποιούν τον οδηγό αξιόπιστα σε περίπτωση απώλειας πίεσης. 

Με αυτόν τον τρόπο τα Συστήματα Πληροφόρησης Ελαστικών της Continental βοηθούν στην εξάλειψη μίας συχνής αιτίας ατυχημάτων, με σκοπό την βελτίωση της ασφάλειας κατά την οδήγηση. Επιπλέον, χαμηλώνουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και μειώνουν την κατανάλωση καυσίμου. 

Αν τα ελαστικά ενός αυτοκινήτου έχουν χαμηλότερη πίεση αέρα κατά 0.3 bar, το όχημα πιθανώς θα καταναλώσει 1.5% περισσότερα καύσιμα κι έτσι θα εκλύσει μία αντίστοιχα υψηλότερη ποσότητα εκπομπών διοξειδίου του ανθρακα.

article_66w_image1

Νέος Θεσμοθετημένος Κανονισμός για την Ευρώπη

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει εγκρίνει έναν νόμο ο οποίος απαιτεί Συστήματα Παρακολούθησης Πίεσης Ελαστικών σε όλα τα νέα μοντέλα αυτοκινήτων από το 2012 και σε όλα τα νέα αυτοκίνητα από το 2014 – όπως ήδη συμβαίνει στις Η.Π.Α. Πολλά οχήματα ήδη περιλαμβάνουν Συστήματα Παρακολούθησης Πίεσης Ελαστικών στον στάνταρ εξοπλισμό τους. Τα συστήματα αυτά θα παρέχουν τις πληροφορίες τους σε άλλα συστήματα του οχήματος – στο σύστημα φρεναρίσματος, για παράδειγμα. 

Επομένως, με την γκάμα των προϊόντων μας, είμαστε πολύ καλά τοποθετημένοι ώστε να αντιμετωπίσουμε μελλοντικές ανάγκες και να κάνουμε την αυτοκίνηση ακόμα πιο ασφαλή, πιο φιλική στο περιβάλλον, πιο άνετη, και την διαχείριση των ελαστικών πιο εύκολη για τον οδηγό. 

Λεπτομερή πληροφόρηση σχετικά με τις λύσεις που παρέχουμε για την παρακολούθηση της πίεσης των ελαστικών θα βρείτε εδώ.