Προϊόντα για Επιβατικά / Βαν / 4x4

stage_image1_lg

Βάλτε τώρα ελαστικά Continental.

Εσοχή πλαϊνών τοιχωμάτων

Τι είναι η εσοχή πλαϊνών τοιχωμάτων;

Τα πλαϊνά τοιχώματα ενός ελαστικού δεν είναι πάντα εντελώς επίπεδα. Υπάρχουν μερικές φορές εξογκώματα και εσοχές που ενδέχεται να χρειάζονται λεπτομερέστερη επιθεώρηση για να εντοπιστεί η αιτία τους. Οι εσοχές είναι ακίνδυνες και δεν είναι επιβλαβείς ούτε για την ασφάλεια ούτε για τα χαρακτηριστικά κατά την οδήγηση. Είναι απλώς μια εικόνα. Για να καταλάβετε πώς δημιουργούνται οι εσοχές στο ελαστικό, σκεφτείτε ότι έχετε δέσει ένα νήμα γύρω από ένα φουσκωμένο μπαλόνι ή ένα μαλακό φρούτο και μετά, απαλά, σφίγγετε το νήμα. Στην περίπτωση του ελαστικού, το νήμα είναι αόρατο και βρίσκεται στο εσωτερικό του ελαστικού, κρυμμένο από το καουτσούκ. Το πλευρικό τοίχωμα ενός ελαστικού περιέχει ενσωματωμένα νήματα στον σκελετό, τα οποία προσφέρουν αντοχή στο ελαστικό και έχουν επίσης ζωτική σημασία για τη μεταφορά των δυνάμεων κατά την οδήγηση και το φρενάρισμα.

Όταν κατασκευάζεται ένα ελαστικό – και για την ακρίβεια, όταν κατασκευάζεται ο σκελετός στον οποίο εφαρμόζονται μετά η ατσάλινη ζώνη και το πέλμα – υπάρχει τουλάχιστον μία επικάλυψη. Αυτή ακριβώς η επικάλυψη μερικές φορές γίνεται ορατή μετά την εφαρμογή και το φούσκωμα του ελαστικού.

Η Continental συνιστά: Αν έχετε οποιαδήποτε αμφιβολία, ζητήστε από ειδικευμένο προσωπικό (στον συνεργάτη σας για τα ελαστικά ή το αυτοκίνητό σας) να ελέγξει τις εσοχές των τοιχωμάτων. Αν οι εσοχές των πλαϊνών τοιχωμάτων οφείλονται στη διαδικασία που μόλις περιγράψαμε, μπορείτε να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε το ελαστικό χωρίς περιορισμούς.