Προϊόντα για Επιβατικά / Βαν / 4x4

stage_image1_lg

Βάλτε τώρα ελαστικά Continental.

Ζημιές πρόσκρουσης

Τι είναι το σπάσιμο / το βαθούλωμα από πρόσκρουση;

article_66w_image1

Σπάσιμο από πρόσκρουση σημαίνει ζημιά στον σκελετό του ελαστικού, που προκαλείται όταν το ελαστικό έρθει σε επαφή με ορισμένα εμπόδια. Συνήθως, ένα βαθούλωμα που γίνεται ορατό εξωτερικά στο πλευρικό τοίχωμα του ελαστικού είναι ένδειξη ότι έχουν καταστραφεί κάποια νήματα στο εσωτερικό του σκελετού. Αν παραμεληθεί μια τέτοια βλάβη υπάρχει κίνδυνος αστοχίας του ελαστικού κάποια στιγμή στο μέλλον, συνήθως με τη μορφή της αποκοπής φολίδων του πέλματος ή/και των λινών ή με τη μορφή της αποσύνθεσης του πλευρικού τοιχώματος. Ζημιές τέτοιου τύπου συμβαίνουν συνήθως κατά την οδήγηση πάνω από κάποια αντικείμενα – όπως κράσπεδα ή σαμαράκια για τον περιορισμό της ταχύτητας – με υπερβολική ταχύτητα ή/και με τη λάθος γωνία. Έτσι επιβαρύνεται υπερβολικά ο σκελετός και είναι ενδεχόμενο κάποια νήματα να σπάσουν. Η έκταση της ζημιάς εξαρτάται από την ταχύτητα και τη γωνία πρόσκρουσης και από το μέγεθος του αντικειμένου. Συνήθως, οι οδηγοί μπορούν να αποφύγουν μόνοι τους αυτόν τον τύπο της ζημιάς. Αναπόφευκτη γίνεται μόνο σε πολύ εξαιρετικές περιπτώσεις – για παράδειγμα, όταν εμφανιστεί ένα αντικείμενο ξαφνικά μπροστά στο όχημα.

Συμβουλή: Η οδήγηση πάνω από κράσπεδα και παρόμοια αντικείμενα θα πρέπει να γίνεται μόνο σε αμβλεία γωνία και με την ανάλογα χαμηλή ταχύτητα.

Παρακαλούμε σημειώστε ότι: Σε μερικές περιπτώσεις, ο κόσμος μπερδεύει τα βαθουλώματα των πλαϊνών τοιχωμάτων με τις εσοχές πλαϊνών τοιχωμάτων. 


Εκκίνηση