Προϊόντα για Επιβατικά / Βαν / 4x4

Χειμερινά ή all-season ελαστικά;

Χειμερινά ελαστικά vs. all-season ελαστικά

Επιλέγοντας χειμερινά ή all-season ελαστικά για το όχημά σας

Infographic depicting whether you need all-season or winter tires.

All-season or winter tires? It depends on where your live, your local climate and your average mileage

Το αν χρειάζεστε χειμερινά ή all-season ελαστικά εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, εκ των οποίων:

  • Πού ζείτε
  • Οι καιρικές συνθήκες του τόπου σας
  • Πόσο χαμηλά πέφτει η θερμοκρασία

Μια συνηθισμένη ερώτηση που κάνουν συχνά στους επαγγελματίες ελαστικών είναι: «Χρειάζομαι χειμερινά ή ελαστικά all season;» Δυστυχώς, δεν υπάρχει ασπρόμαυρη απάντηση, επειδή υπάρχουν πολλές μεταβλητές που πρέπει να λάβετε υπόψη, όπως οι τοπικές νομικές απαιτήσεις, το τοπικό κλίμα, πόσο συχνά οδηγείτε και ο προϋπολογισμός σας. Σε γενικές γραμμές, τα ελαστικά όλων των εποχών προσφέρουν επίσης υψηλά επίπεδα ασφάλειας και απόδοσης σε μέτρια κλίματα, αλλά ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στα θέματα των ελαστικών που θα σας βοηθήσουν να αποφασίσετε.


Woman taking kids to school in cold weather

Consider where you live when deciding between all-season or winter tires

Χειμερινά vs. all-season ελαστικά για την τοποθεσία σας

Οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες έχουν τους δικούς τους κανονισμούς όσον αφορά τα χειμερινά ελαστικά (γνωστά και ως ελαστικά χιονιού). Για ορισμένες χώρες, τα χειμερινά ελαστικά συνιστώνται, ενώ άλλες απαιτούνται από το νόμο. Το πρώτο βήμα για να βρείτε τον τύπο ελαστικών που χρειάζεστε είναι να μάθετε αν τα χειμερινά ελαστικά αποτελούν νομική απαίτηση. Μπορείτε να μάθετε εάν τα χειμερινά ελαστικά είναι υποχρεωτικά στη χώρα σας εδώ. Εάν ζείτε σε μια περιοχή όπου τα χειμερινά ελαστικά είναι υποχρεωτικά, θα μπορούσατε να αντιμετωπίσετε σοβαρές κυρώσεις εάν δεν τα έχετε. Σε αυτήν την περίπτωση, η επιλογή χειμερινών ελαστικών θα είναι μια εύκολη απόφαση.


Χειμερινά vs. all-season ελαστικά για τις καιρικές συνθήκες

Εάν η τοπική νομοθεσία σας λέει ότι τα χειμερινά ελαστικά συνιστώνται αλλά δεν είναι υποχρεωτικά, πρέπει να λάβετε τη δική σας απόφαση σχετικά με τον τύπο των ελαστικών που χρειάζεστε. Ίσως μπορείτε να αποφασίσετε απαντώντας σε αυτήν την ερώτηση: Μήπως η θερμοκρασία συχνά πέφτει πολύ το χειμώνα; Τότε μπορεί να είναι ασφαλέστερο να αλλάξετε σε χειμερινά ελαστικά για τη σεζόν. Είναι κατασκευασμένα από ένα ειδικό καουτσούκ που παραμένει απαλό και εύκαμπτο σε χαμηλές θερμοκρασίες, το οποίο παρέχει καλύτερη πρόσφυση. Το βελτιωμένο μοτίβο πέλματος θα σας βοηθήσει επίσης να περάσετε δρόμους γεμάτους χιόνι, και παγωμένες επιφάνειες. Εάν οι θερμοκρασίες ποτέ δεν είναι τόσο χαμηλές, τα ελαστικά που έχουν σχεδιαστεί για όλες τις εποχές ενδέχεται να είναι μια εξαιρετική επιλογή για εσάς. Συνδυάζουν βασικά στοιχεία τόσο ελαστικών χιονιού όσο και παντός καιρού, πράγμα που σημαίνει ότι παρέχουν αξιόπιστη πρόσφυση σε βροχερές, υγρές και ήπιες χειμερινές συνθήκες.

Χειμερινά vs. all-season ελαστικά για μέτρια χιλιομετρική χρήση

Αν χρησιμοποιείτε περιστασιακά το αυτοκίνητό σας - ίσως για σύντομα ταξίδια, πηγαίνετε στη δουλειά και επισκέπτεστε φίλους και συγγενείς σε αστικές περιοχές - η εναλλαγή ελαστικών δύο φορές το χρόνο μπορεί να μην αξίζει το κόστος, το χρόνο και την προσπάθεια. Τα ελαστικά για όλες τις εποχές θα μπορούσαν να είναι μια εναλλακτική λύση. Ωστόσο, εάν χρησιμοποιείτε το αυτοκίνητό σας συχνά - ειδικά για ταξίδια μακριά, σε απομακρυσμένες τοποθεσίες ή σε ψυχρότερες περιοχές - η εναλλαγή με ελαστικά χιονιού είναι συνήθως η ασφαλέστερη επιλογή.

Ακόμα αναποφάσιστος; Μάθετε περισσότερα σχετικά με τις διαφορές μεταξύ των χειμερινών και των ελαστικών όλων των εποχών παρακάτω.

Πότε χρειάζομαι χειμερινά ελαστικά;

Θα πρέπει να αλλάξετε ελαστικά από το καλοκαίρι στο χειμώνα όταν οι θερμοκρασίες είναι τακτικά χαμηλές. Τα χειμερινά ελαστικά είναι κατασκευασμένα από προσαρμοσμένο καουτσούκ που παραμένει απαλό και εύκαμπτο σε χαμηλές θερμοκρασίες για καλύτερη πρόσφυση και χειρισμό. Παρέχουν βελτιωμένη απόδοση πέδησης σε χιονισμένες και παγωμένες συνθήκες και διαθέτουν επιθετικό μοτίβο πέλματος για μεγαλύτερη πρόσφυση. Μάθετε περισσότερα για το γιατί έχει σημασία το βάθος του πέλματος στα χειμερινά ελαστικά. Επιπλέον, τα χειμερινά ελαστικά Continental υποβάλλονται σε πρόσθετες δοκιμές, για να διασφαλιστεί η βέλτιστη απόδοση σε συνθήκες κρύου καιρού. Για περισσότερες πληροφορίες, μάθετε τις βασικές διαφορές μεταξύ των καλοκαιρινών και χειμερινών ελαστικών.

Πότε χρειάζομαι ελαστικά all-season;

Τα ελαστικά όλων των εποχών έχουν αναπτυχθεί για απόδοση όλο το χρόνο σε μέτρια κλίματα. Τα ελαστικά Continental όλων των εποχών έχουν σχεδιαστεί για να προσφέρουν εντυπωσιακό κράτημα τόσο στους καλοκαιρινούς όσο και στους χειμερινούς δρόμους και καλή απόδοση πέδησης σε ξηρούς και βρεγμένους δρόμους. Τα κύρια πλεονεκτήματα των ελαστικών όλων των εποχών είναι η εξοικονόμηση - χρήματα, χρόνος και η προσπάθεια αλλαγής εποχιακών ελαστικών. Ωστόσο, να θυμάστε πάντα ότι τα χειμερινά ελαστικά είναι ειδικά προσαρμοσμένα στις συνθήκες σε μέρη που αντιμετωπίζουν κρύους χειμώνες και εποχιακές συνθήκες όπως το χιόνι και ο πάγος, για τα οποία τα ελαστικά όλων των εποχών δεν είχαν σχεδιαστεί.

Η ετυμηγορία των ελαστικών ...

Όταν αποφασίζετε εάν χρειάζεστε ελαστικό για χειμερινές ή για όλες τις εποχές συνθήκες, λάβετε υπόψη αυτές τις δύο βασικές σκέψεις:

 

  • Τα ελαστικά όλων των εποχών μπορούν να χρησιμοποιηθούν όλο το χρόνο και να λειτουργούν καλά σε ήπιες χειμερινές συνθήκες, αλλά δεν έχουν τα ίδια χειμερινά χαρακτηριστικά με τα χειμερινά ελαστικά, επομένως η απόδοσή τους σε σκληρούς χειμερινούς καιρούς δεν είναι τόσο καλή.
  • Τα χειμερινά ελαστικά δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται το καλοκαίρι, αλλά είναι απόλυτα κατάλληλα για την αντιμετώπιση των συγκεκριμένων προκλήσεων της χειμερινής οδήγησης.


Πότε να φορέσετε τα χειμερινά ελαστικά

Continental_Winter_World_WhenToPutOnWinterTires

Μάθετε πότε είναι η ώρα να φορέσετε τα χειμερινά ελαστικά ανάλογα με την τοποθεσία σας.

Διαβάστε Περισσότερα

Προετοιμάστε το αυτοκίνητό σας για τον χειμώνα

Continental_Winter_World_PrepareYourCarForWinter

Δείτε το χειμερινό κιτ και την λίστα με όσα χρειάζεστε στο αυτοκίνητό σας για να είστε έτοιμοι για τον χειμώνα.

Διαβάστε Περισσότερα