Προϊόντα για Επιβατικά / Βαν / 4x4

Testing winter tires in freezing conditions

Testing winter tires

Δοκιμές χειμερινών ελαστικών

Swedish snow-covered circuit

Elaborate test tracks to test winter tires

Κριτήρια δοκιμών για τα χειμερινά ελαστικά

Τι εμπλέκεται στη δοκιμή χειμερινών ελαστικών στην Continental;

  • Εκτεταμένη έρευνα και ανάπτυξη εκ των προτέρων
  • Οι δοκιμές ελαστικών πραγματοποιούνται σε βρεγμένες, χιονισμένες, παγωμένες και ξηρές επιφάνειες
  • Η Continental δοκιμάζει τα ελαστικά της σε διάφορες τοποθεσίες, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας και της χιονισμένης Σουηδίας


Όσον αφορά την επιλογή νέων χειμερινών ελαστικών για το όχημά σας, η ποικιλία των επιλογών είναι συχνά συντριπτική. Για τους πιο δροσερούς μήνες, πρέπει να σκεφτείτε εάν χρειάζεστε ελαστικά χειμώνα ή για όλη την εποχή. Μόλις το περιορίσετε, εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε ένα ευρύ φάσμα μοντέλων που προσφέρουν διαφορετικές λειτουργίες. Δεδομένου ότι οι τροχοί του αυτοκινήτου σας είναι οι μόνες περιοχές που έχουν άμεση επαφή με το έδαφος, θέλετε να βεβαιωθείτε ότι τα ελαστικά του είναι ασφαλή, αξιόπιστα και αποδίδουν καλά - ειδικά εάν ζείτε σε μια περιοχή όπου υπάρχουν ακραίες συνθήκες όπως το χιόνι και ο πάγος. Ένας τρόπος για να μάθετε αν αγοράζετε ποιοτικά χειμερινά ελαστικά ή ελαστικά παντός εποχής είναι να διαβάζετε ανεξάρτητα αποτελέσματα δοκιμών. Ωστόσο, προτού τα περιοδικά αυτοκινήτων πάρουν τα χέρια τους στα χειμερινά ελαστικά μας, τα δοκιμάζουμε εκτενώς για να βεβαιωθούμε ότι αποδίδουν σε διάφορες επιφάνειες, όπως το χιόνι και ο πάγος. Μάθετε περισσότερα για την έρευνα, την ανάπτυξη και τις δοκιμές ελαστικών στο Continental.


Έρευνα και ανάπτυξη 

Η ανάπτυξη ενός νέου ελαστικού σημαίνει δοκιμές υλικών, ενώσεων, και διαφόρων σχεδίων πέλματος ελαστικών στην πορεία. Πολλές προηγούμενες γνώσεις και εμπειρία συμμετέχουν στην ανάπτυξη νέων ελαστικών, αλλά υπάρχουν επίσης πολλοί πειραματισμοί και εισαγωγή καινοτομιών. Οι προσομοιώσεις μπορούν να δείξουν πώς αντιδρά ένα προτεινόμενο ελαστικό κατά την επιτάχυνση και το φρενάρισμα σε πάγο ή χιόνι. Μόλις αξιολογηθούν όλες οι προσομοιώσεις, δημιουργούνται πρωτότυπα που επιτρέπουν στους μηχανικούς μας να εξετάζουν και να δοκιμάζουν πραγματικά ελαστικά.


Infographic depicting the main elements of winter tire tests

Testing brake performance, comfort, durability and traction control

Δοκιμές ελαστικών

Στο στάδιο της έρευνας και ανάπτυξης, εμείς, στην Continental θα πραγματοποιήσουμε πολλές δοκιμές για να διασφαλίσουμε ότι η ασφάλεια και η απόδοση ενός νέου ελαστικού είναι υψηλής ποιότητας. Φυσικά, πρέπει να πραγματοποιηθούν δοκιμές ελαστικών χιονιού στους τύπους χειμερινών συνθηκών που συνήθως συναντούν τα ελαστικά μας στο δρόμο - πλάκες πάγου, υγρές επιφάνειες και χιόνι. Κατά τη δοκιμή ελαστικών σε διαφορετικές χειμερινές επιφάνειες, η ασφάλεια είναι η πρώτη μας προτεραιότητα, αλλά πρέπει να ληφθούν υπόψη και άλλες πτυχές όπως ο χειρισμός, η οδηγική άνεση, η ανθεκτικότητα των ελαστικών και άλλα χαρακτηριστικά:


  • Υγρές επιφάνειες

Σε βρεγμένους δρόμους, η απόσταση φρένων αυξάνεται συχνά ενώ η πρόσφυση μειώνεται. Δοκιμάζουμε τα ελαστικά μας σε τεχνητά αρδευόμενες ευθείες, διαδρομές επιτάχυνσης μέσω λεκανών νερού για τη δοκιμή της απόδοσης υδρολίσθησης, καθώς και σενάρια στροφής σε υγρές επιφάνειες για να επιτύχουμε τη μικρότερη δυνατή απόσταση φρεναρίσματος και τη μέγιστη δυνατή πρόσφυση.

  • Χιονισμένες επιφάνειες

Η πρόσφυση, ο έλεγχος των φρένων και η επιτάχυνση διακυβεύονται συχνά σε χιονισμένους δρόμους, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να μετρήσουμε αυτές τις συνθήκες οδήγησης σε χιονισμένα κυκλώματα για να δούμε πώς λειτουργούν τα ελαστικά.

  • Επιφάνειες με πάγο

Για να δοκιμάσουμε τις επιδόσεις οδήγησης σε πάγο και χιόνι, διεξάγουμε δοκιμές φρένων, πρόσφυσης και πρόσφυσης σε τεχνητά παγωμένα κομμάτια δοκιμής σε χαμηλές ταχύτητες. Είναι εξοπλισμένα με αισθητήρες, ώστε να μπορούμε να μετρήσουμε με ακρίβεια πόσο μακριά το όχημα ξεφεύγει σε κάθε σενάριο.


Πού γίνονται οι δοκιμές χειμερινών ελαστικών;

Η Continental διεξάγει χειμερινές δοκιμές ελαστικών σε διάφορες τοποθεσίες, από τη Γερμανία έως τη Σουηδία. Η δοκιμαστική πίστα Contidrom χρησιμοποιείται από το 1967 και τουλάχιστον 1,3 εκατομμύρια ελαστικά έχουν δοκιμαστεί σε πίστα υψηλής ταχύτητας. Το σπουδαίο είναι ότι βρίσκεται σε βολική τοποθεσία, σε μικρή απόσταση με το αυτοκίνητο από το Conti HQ στο Ανόβερο. Το ίδιο δεν μπορεί να ειπωθεί για τα πιο βόρεια δοκιμαστικά κομμάτια μας. Ο Αρκτικός Κύκλος στο Arvidjaur της Λαπωνίας, όπου οι θερμοκρασίες μπορούν να φτάσουν τους -30 ° C.

Πόσο καλά αποδίδουν στις δοκιμές τα ελαστικά Continental;

Πόσο καλά αποδίδουν τα ελαστικά Continental σε δοκιμές;

Ενώ μπορούμε με βεβαιότητα να καυχηθούμε για το πόσο καλά αποδίδουν τα χειμερινά ελαστικά Continental, τι πιστεύουν τα εξωτερικά μέρη; Αυτά τα πρόσφατα αποτελέσματα δοκιμών για δύο χειμερινά ελαστικά Continental είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα μιας γενικής τάσης για την οποία είμαστε πολύ περήφανοι: 78 τοις εκατό των προϊόντων μας λαμβάνουν την υψηλότερη βαθμολογία στις δοκιμές ελαστικών!

WinterContact™ TS 860

TΑυτό το ελαστικό στέφθηκε νικητής  από το γερμανικό περιοδικό Auto Bild σε ένα Winter Tire Super Test το 2019. Η κατηγορία αποτελείται από 53 άλλα ελαστικά, τα οποία αξιολογήθηκαν σε τρία μέρη:

 

  • Μέρος 1, δοκιμή πέδησης υγρού:

επιλογή των καλύτερων 30 προϊόντων

  • Μέρος 2, δοκιμή πέδησης χιονιού για τα υπόλοιπα 30 προϊόντα:

επιλογή από τα καλύτερα 20 προϊόντα

  • Μέρος 3, πλήρης δοκιμή μόνο των 20 φιναλίστ:

συμπεριλαμβανομένης της απόδοσης φθοράς και της τιμής.

Συνολικά, το WinterContact ™ TS 860 προσφέρει μέγιστο έλεγχο πρόσφυσης στις γωνίες και στην επιτάχυνση κατά τη διάρκεια υγρών χειμερινών ημερών - συμπεριλαμβανομένου του χιονιού και του πάγου. 91% των πελατών θα συνιστούσαν αυτό το χειμερινό ελαστικό.

WinterContact™ TS 850 P

Αυτό το χειμερινό ελαστικό, ειδικά σχεδιασμένο για μεσαίου μεγέθους και πολυτελή οχήματα και SUV, απονεμήθηκε πολύ καλή βαθμολογία από το γερμανικό περιοδικό Sportauto το 2020. Το WinterContact ™ TS 850 P προσφέρει ελεγχόμενες


Πίεση ελαστικών το χειμώνα

Continental_Winter_World_TirePressureInColdWeather_Teaser_612x344

Μάθετε πώς να ελέγχετε την πίεση των ελαστικών σας το χειμώνα

Διαβάστε Περισσότερα

Προετοιμάστε το αυτοκίνητό σας για τον χειμώνα

Continental_Winter_World_PrepareYourCarForWinter

Δείτε το χειμερινό κιτ και την λίστα με όσα χρειάζεστε στο αυτοκίνητό σας για να είστε έτοιμοι για τον χειμώνα.

Διαβάστε Περισσότερα