Προϊόντα για Επιβατικά / Βαν / 4x4

Checking tire pressure in cold snowy conditions

Tire pressure in winter

Πίεση ελαστικών το χειμώνα

Vehicle on a slippery curvy road

Tire pressure affects the handling of your vehicle on slippery surfaces

Ο κρύος καιρός επηρεάζει την πίεση των ελαστικών;

Η σύντομη απάντηση: ναι! Δείτε πώς μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι η πίεση των ελαστικών σας είναι πάντα σωστή όταν ο καιρός είναι κρύος

 • Βρείτε τη συνιστώμενη πίεση των ελαστικών του οχήματός σας
 • Ελέγχετε την πίεση των ελαστικών σας κάθε δύο εβδομάδες
 • Η πίεση του αέρα μειώνεται  1-2 PSI ή 0,07 έως 0,14 bar με κάθε 10 °C
 • Τα χειμερινά ελαστικά χρειάζονται επίσης τακτική συντήρηση
 • Ελέγξτε την πίεση του αέρα σας ακόμη και αν έχετε σύστημα παρακολούθησης πίεσης ελαστικών


Η διατήρηση της σωστής πίεσης των ελαστικών όχι μόνο διασφαλίζει τη βέλτιστη πρόσφυση σε οποιαδήποτε επιφάνεια του δρόμου, αλλά σας δίνει περισσότερα χιλιόμετρα για το καύσιμο σας και ακόμη και μειώνει τις εκπομπές CO2. Ωστόσο, μόλις η θερμοκρασία πέσει κατά τους κρύους χειμερινούς μήνες, είναι σημαντικό να είστε προσεκτικοί με την πίεση των ελαστικών σας. Αφού ετοιμάσετε το αυτοκίνητό σας για το χειμώνα και τοποθετήσετε χειμερινά ελαστικά, θα πρέπει επίσης να προσαρμόσετε τους ελέγχους πίεσης των ελαστικών σας στις εποχιακές συνθήκες.

Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στο πώς ο κρύος καιρός επηρεάζει την πίεση του αέρα και πώς μπορείτε να τον παρακολουθείτε αποτελεσματικά για μέγιστη άνεση στην οδήγηση.


Infographic: Όταν πέφτει η θερμοκρασία, πέφτει και η πίεση των ελαστικών

Όταν πέφτει η θερμοκρασία, πέφτει και η πίεση των ελαστικών

Πώς επηρεάζει ο κρύος καιρός τα ελαστικα;

Κατά κανόνα, όταν η θερμοκρασία μειώνεται κατά 10 ° C, η πίεση των ελαστικών μειώνεται μεταξύ 0,07 έως 0,14 bar ή 1 έως 2 λίβρες ανά τετραγωνική ίντσα (PSI). Επιπλέον, εάν ζείτε ή ταξιδεύετε σε μια τοποθεσία όπου υπάρχει υψηλό υψόμετρο, η πίεση των ελαστικών μειώνεται περαιτέρω με κάθε πρόσθετο μέτρο υψομέτρου. Για αυτόν τον λόγο, είναι σημαντικό να ελέγχετε τακτικά και να διατηρείτε τα επίπεδα και των τεσσάρων ελαστικών σας.


Δεν είστε σίγουροι ποιά πρέπει να είναι η πίεση των ελαστικών σας; Υπάρχουν πολλά μέρη που μπορείτε να το βρείτε στο όχημά σας:

 • Στο σημείο γεμίσματος καυσίμου
 • Στα κουφώματα των πλευρών του οδηγού και των επιβατών
 • Εγχειρίδιο του κατασκευαστή του οχήματός σας


Το φούσκωμα των χειμερινών ελαστικών σας σύμφωνα με τις συστάσεις του κατασκευαστή του αυτοκινήτου σας βοηθά στη διατήρηση της καλής πρόσφυσης και του χειρισμού σε ολισθηρές παγωμένες επιφάνειες, ανεξάρτητα από την αλλαγή της θερμοκρασίας. Προφανώς, το ίδιο ισχύει και για τα ελαστικά όλων των εποχών.


Έχω σύστημα παρακολούθησης της πίεσης των ελαστικών (TPMS), πρέπει να ελέγξω την πίεση του αέρα;

Εν ολίγοις, ναι, πρέπει να ελέγχετε τακτικά τα επίπεδα. Καθώς η θερμοκρασία πέφτει σε κρύο καιρό, μπορεί να παρατηρήσετε ότι το σύμβολο TPMS ανάβει συχνότερα από το συνηθισμένο - ιδιαίτερα το πρωί όταν ο αέρας είναι κρύος. Αυτό πιθανότατα οφείλεται στη μείωση της θερμοκρασίας κατά τη διάρκεια της νύχτας, μαζί με το επίπεδο PSI. Ωστόσο, αυτό δεν είναι λόγος να μείνετε εφησυχασμένοι όσον αφορά τη συντήρηση των τροχών σας. Θα πρέπει να ελέγχετε την πίεση του αέρα τουλάχιστον κάθε δύο εβδομάδες. Κατά τον έλεγχο της πίεσης των ελαστικών σας, μπορείτε επίσης να αφιερώσετε ένα λεπτό για να ελέγξετε την κατάσταση και το βάθος πέλματος των χειμερινών ελαστικών σας.


Πόσο σημαντική είναι η πίεση για χειμερινά ελαστικά με καρφιά;

Εάν ζείτε σε μια περιοχή όπου οι δρόμοι συχνά καλύπτονται από πάγο και όπου συνιστώνται  ή είναι απαραίτητα αυτά τα ελαστικά κατά τη διάρκεια του χειμώνα, η διατήρηση της σωστής πίεσης του αέρα είναι εξίσου σημαντική. Η διατήρηση των σωστών επιπέδων θα παρέχει τη μέγιστη απόδοση και ασφάλεια. Η κακή συντήρηση μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρη απώλεια στηρίγματος.


Πώς να ελέγξετε και να ρυθμίσετε την πίεση των ελαστικών σας

Καθώς η πίεση τείνει να μειώνεται σε κρύο καιρό, είναι σημαντικό να ελέγχετε την πίεση των ελαστικών κάθε δύο εβδομάδες. Ακολουθούν μερικές απλές συμβουλές για να σας βοηθήσουν να ελέγξετε και να ρυθμίσετε την πίεση των ελαστικών σας:

 

 • Βεβαιωθείτε ότι τα ελαστικά σας είναι κρύα.

Θα λάβετε μια πιο ακριβή μέτρηση αν ελέγξετε την πίεση το πρωί ή όταν δεν έχουν χρησιμοποιηθεί για μερικές ώρες.

 • Ελέγχετε πάντα το εγχειρίδιο του οχήματός σας.

Εάν δεν είστε σίγουροι, ανατρέξτε στο εγχειρίδιο του κατασκευαστή του οχήματος. Θα καθορίσει την ελάχιστη ποσότητα πίεσης αέρα που απαιτείται στα κρύα ελαστικά για το οχήμά σας.

 • Χρησιμοποιήστε μετρητή και αεροσυμπιεστή.

Μπορείτε να αγοράσετε έναν αξιόπιστο μετρητή και αεροσυμπιεστή από ένα κατάστημα αυτοκινήτων ή μπορείτε απλά να χρησιμοποιήσετε έναν δωρεάν σε ένα βενζινάδικο. Δοκιμάστε να αποκτησετε τη συνήθεια να ελέγχετε τα ελαστικά σας κάθε φορά που γεμίζετε.

 • Ελέγξτε την πίεση και ρυθμίστε σωστά.

Τοποθετήστε το μανόμετρο στο στέλεχος της βαλβίδας και πιέστε προς τα κάτω σταθερά έως ότου σταματήσει ο συριγμένος ήχος διαφυγής αέρα. Ο μετρητής θα δείξει την ένδειξη της πίεσης σε PSI ή bar. Βεβαιωθείτε ότι ταιριάζει με την πρόταση του κατασκευαστή. Εάν είναι πολύ υψηλό, σπρώξτε τη βαλβίδα για να αφήσετε λίγο αέρα. Εάν η πίεση του αέρα είναι πολύ χαμηλή, συνδέστε τον αεροσυμπιεστή στη βαλβίδα και γεμίστε το ελαστικό μέχρι να φτάσει στο συνιστώμενο επίπεδο.


Πότε να αλλάξετε σε χειμερινά ελαστικά

Seasonal tire change

Επιλέξτε το σωστό ελαστικό για κάθε εποχή

Διαβάστε Περισσότερα

Προετοιμάστε το αυτοκίνητό σας για τον χειμώνα

Continental_Winter_World_PrepareYourCarForWinter

Δείτε το χειμερινό κιτ και την λίστα με όσα χρειάζεστε στο αυτοκίνητό σας για να είστε έτοιμοι για τον χειμώνα.

Διαβάστε Περισσότερα

Tread depth for winter tires

Car driving on a snow-covered road. Good tire tread is necessary for these conditions

Tread is important in every season, but even more so when roads are slippery, cold and frozen, so check your winter tires!

Διαβάστε Περισσότερα