Προϊόντα για Επιβατικά / Βαν / 4x4

Αγοράζοντας χειμερινά ελαστικά

Μια σοφή επιλογή για το χειμώνα

Γρήγορα δεδομένα: Τί πρέπει να ξέρετε για τα χειμερινά ελαστικά 

  • Εάν η θερμοκρασία πέφτει κάτω από 7 βαθμούς εκεί που ζείτε το χειμώνα, αγοράστε χειμερινά ελαστικά. Σε ορισμένες χώρες απαιτείται από το νόμο.
  • Αναζητήστε το σύμβολο M + S και Three-Peak Mountain Snowflake στο πλευρικό τοίχωμα, αυτό σημαίνει ότι το ελαστικό συμμορφώνεται με τους διεθνείς κανονισμούς.
  • Μεγιστοποιήστε το χειρισμό και την πρόσφυση του οχήματος τοποθετώντας χειμερινά ελαστικά και στις τέσσερις θέσεις των τροχών του αυτοκινήτου.
  • Παρακολουθήστε την πίεση αέρα σύμφωνα με το εγχειρίδιο του οχήματός σας για να διατηρήσετε τη βέλτιστη απόδοση και ασφάλεια.


Είστε έτοιμοι να αγοράσετε μερικά χειμερινά ελαστικά για το αυτοκίνητό σας. Συγχαρητήρια. Εάν ζείτε σε μια περιοχή όπου η θερμοκρασία πέφτει κάτω από 7 βαθμούς κάθε σεζόν, είναι πολύ λογική απόφαση να διασφαλίσετε την ασφάλεια για εσάς και άλλους χρήστες στο δρόμο.

Τα χειμερινά ελαστικά έχουν μοναδικά χαρακτηριστικά που μετριάζουν τους κινδύνους του χιονιού, του πάγου και της πτώσης των θερμοκρασιών στο δρόμο, παρέχοντας στους οδηγούς μεγαλύτερο έλεγχο πίσω από το τιμόνι.

 

Τώρα που αποφασίσατε να προχωρήσετε, ας κάνουμε λίγη έρευνα. Για παράδειγμα, όταν επενδύετε σε μια σειρά χειμερινών ελαστικών, πρέπει να τα τοποθετήσετε σε όλες τις τετράτροχες θέσεις του αυτοκινήτου σας. Θα μεγιστοποιήσει το χειρισμό του οχήματος και θα μετριάσει τον κίνδυνο απώλειας πρόσφυσης είτε στον πίσω είτε στον μπροστινό άξονα κατά την οδήγηση σε ολισθηρούς δρόμους. Μην ανακατεύετε τα καλοκαιρινά και τα χειμερινά ελαστικά στα επιβατικά αυτοκίνητα.

Εδώ είναι μερικά πιο χρήσιμα πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη προτού επιλέξετε ένα νέο σετ χειμερινών ελαστικών.


Γιατί είναι πιο αποτελεσματικά;

Τα καθοριστικά χαρακτηριστικά ενός καλού χειμερινού ελαστικού είναι το μοτίβο πέλματος, οι εγκοπές και η σύσταση του ελαστικού. Όταν ο καιρός αρχίσει να κρυώνει και υπάρχει πάγος στους δρόμους, αυτά τα ελαστικά είναι έτοιμα να αντιμετωπίσουν τα στοιχεία.

Τα χειμερινά ελαστικά έχουν ειδικό σχέδιο πέλματος για να προσφέρουν ανώτερη πρόσφυση σε χιονισμένους, υγρούς και παγωμένους δρόμους. Η περιστροφή του τροχού θα ωθήσει το χιόνι στις ευρύτερες αυλακώσεις και θα δημιουργήσει επιπλέον πρόσφυση, επιτρέποντας στα μπλοκ πέλματος να κάμπτονται και να σκάβουν βαθύτερα στο χιόνι ή τον πάγο.

Τέλος, το ελαστικό έχει υψηλότερο ποσοστό φυσικού καουτσούκ, οπότε παραμένει μαλακό και εύκαμπτο σε κρύες θερμοκρασίες Εάν η ένωση των ελαστικών δεν έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί σε χειμερινές συνθήκες - όπως συμβαίνει σε ένα καλοκαιρινό ελαστικό - θα γίνει σκληρή και εύθραυστη. Αυτό, με τη σειρά του, οδηγεί σε σημαντική μείωση της πρόσφυσης και της πρόσφυσης.


Σήματα στα πλευρικά τοιχώματα

Μπορείτε να αναγνωρίσετε χειμερινά ελαστικά με τα σύμβολα στο πλευρικό τοίχωμα. Αυτά είναι τα σύμβολα M + S και το σύμβολο της νιφάδας χιονιού τριών κορυφών (3PMSF), και τα δύο είναι βιομηχανικά πρότυπα. Μέχρι στιγμής, το γνωστό σήμα M + S ήταν αρκετό ως ετικέτα χειμερινών ελαστικών. Το σύμβολο 3PMSF (νιφάδα χιονιού) είναι υποχρεωτικό για χειμερινά ή παντός καιρού ελαστικά που παράγονται από την 1η Ιανουαρίου 2018.

Μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2024, υπάρχει μια μεταβατική περίοδος κατά την οποία τα χειμερινά ελαστικά με σήμανση M + S που έχουν ήδη κατασκευαστεί εξακολουθούν να πληρούν τις απαιτήσεις των χειμερινών ελαστικών.


1. M+S 

Τα ελαστικά με το σύμβολο M + S έχουν μοτίβο πέλματος, σύνθετο πέλμα ή δομή που έχει σχεδιαστεί για να παρέχει καλύτερη απόδοση σε συνθήκες χιονιού από ένα κανονικό ελαστικό, ειδικά όσον αφορά την ικανότητά του να ξεκινά ή να διατηρεί κίνηση του οχήματος.


2. Σύμβολο νιφάδας χιονιού με τρεις κορυφές

Το σύμβολο της νιφάδας χιονιού τριών κορυφών είναι μια πιο αυστηρή πιστοποίηση που προσδιορίζει τα χειμερινά ελαστικά σύμφωνα με τους κανονισμούς της UNECE (ισχύουν στην ΕΕ και σε διάφορες άλλες χώρες) και τους κανονισμούς για τα ελαστικά των ΗΠΑ και του Καναδά. Η απόδοση χιονιού αυτών των χειμερινών ελαστικών αποδεικνύεται από αντικειμενικές δοκιμές που πληρούν ή υπερβαίνουν τα καθορισμένα όρια. Αυτά τα ελαστικά παρέχουν υψηλή απόδοση όσον αφορά την ασφάλεια και τον έλεγχο στο χιόνι, σε παγωμένους δρόμους και γενικά σε χαμηλές θερμοκρασίες.


Μέγεθος και πίεση ελαστικών

Όταν αγοράζετε ένα νέο σετ χειμερινών ελαστικών για το όχημά σας, φροντίστε να ελέγξετε τις προδιαγραφές μεγέθους που παρέχονται από τον κατασκευαστή. Αυτές οι λεπτομέρειες βρίσκονται στο εγχειρίδιο του ιδιοκτήτη, στο πλαίσιο της πόρτας στην πλευρά του οδηγού ή κάτω από το καπάκι καυσίμου. Για να διατηρήσετε τα πράγματα πιο απλά, η χρήση του ίδιου μεγέθους ελαστικών με τον αρχικό εξοπλισμό (OE) είναι η καλύτερη πορεία δράσης.

 

Για χειμερινά ελαστικά, η συνιστώμενη πίεση ελαστικών στο PSI είναι η ίδια με εκείνη των καλοκαιρινών ελαστικών. Και πάλι, μπορείτε να συμβουλευτείτε το εγχειρίδιο του ιδιοκτήτη, το πλαίσιο της πλαϊνής πόρτας του οδηγού ή κάτω από το καπάκι καυσίμου για αυτές τις πληροφορίες. Δεν μπορείτε να αποφύγετε τις διακυμάνσεις της πίεσης του αέρα. για κάθε πτώση στους 10 βαθμούς στη θερμοκρασία του αέρα, τα ελαστικά θα πέσουν ένα PSI.

 

Το σημαντικό είναι να παρακολουθείτε την πίεση των ελαστικών σας κάθε δύο έως τέσσερις εβδομάδες και να την συμπληρώνετε όπως απαιτείται. Η οδήγηση με φουσκωμένα ελαστικά επηρεάζει την οικονομία καυσίμου και τα πέλματα και μπορεί ακόμη και να οδηγήσει σε διάτρηση.


Δίκτυο Καταστημάτων

Η Ετικέτα Ελαστικών της Ε.Ε.

Από τον Νοέμβριο του 2012 είναι υποχρεωτική σε όλη την Ευρώπη η τυποποιημένη ετικέτα ελαστικών για τα ελαστικά οχημάτων: η ετικέτα ελαστικών της Ε.Ε. παρέχει πληροφορίες για τα περιβαλλοντικά χαρακτηριστικά και την ασφάλεια του ελαστικού, βασισμένη σε τρία κριτήρια, με στόχο την αύξηση της οδικής ασφάλειας και την μείωση της ρύπανσης.