Προϊόντα για Επιβατικά / Βαν / 4x4

stage_image1_lg

Τεχνολογία

Καινοτομία

Taraxagum

Φύση, μοριακή βιολογία και εφαρμοσμένη οικολογία δημιουργούν τα νέα καινοτόμα ελαστικά του μέλλοντος, με τεχνογνωσία Continental

 

Η Continental, και το Ινστιτούτο Μοριακής Βιολογίας και Εφαρμοσμένης Οικολογίας Fraunhofer ολοκλήρωσαν ένα ριζοσπαστικό επιστημονικό πρόγραμμα, με τη δημιουργία εναλλακτικού φυσικού καουτσούκ από τις ρίζες τού φυτού πικραλίδα ή dandelion. H καλλιέργεια της πικραλίδας απέδωσε κορυφαίας ποιότητας φυσικό καουτσούκ, ακόμα πιο ποιοτικό από αυτό που παράγεται από το καουτσοκόδεντρο και αξιοποιήσιμο στην κατασκευή ελαστικών.

Η Continental έκανε ακόμη ένα βήμα προς τη δημιουργία συνθηκών αειφόρου παραγωγής ελαστικών, με την κατασκευή της σειράς test tires  WinterContact TS 850 P, με πέλμα φυσικού καουτσούκ από ρίζες πικραλίδας - το νέο καινοτομικό υλικό, που πλέον η εταιρεία ονομάζει Taraxagum™, όπως επίσης  και το ελαστικό για φορτηγά  Conti EcoPlus HD3.


taraxagumpic

Care

Conti C.A.R.E

 H Continental σχεδιάζει το ελαστικό του μέλλοντος

 

Τα ελαστικά Conti C.A.R.E. διαθέτουν αισθητήρες που είναι ενσωματωμένοι στη δομή του ελαστικού. Οι αισθητήρες παράγουν και αξιολογούν δεδομένα, σχετικά με το βάθος του πέλματος, τις πιθανές βλάβες, τη θερμοκρασία και την πίεση των ελαστικού. Αυτό το σύστημα παρακολούθησης, που ονομάζεται ContiSense, μεταδίδει πληροφορίες, σχετικά με την κατάσταση των ελαστικών στο ContiConnect Live, διευκολύνοντας την αποτελεσματική διαχείριση στόλων εμπορικών οχημάτων.

 

H τεχνολογία PressureProof διατηρεί την πίεση των ελαστικών συνεχώς στο ιδανικό εύρος και συμβάλλει στην επίτευξη βιώσιμης μείωσης των εκπομπών CO2. Το σύστημα ενεργού ρύθμισης της πίεσης των ελαστικών λειτουργεί μέσω φυγοκεντρικών αντλιών που είναι ενσωματωμένες στον τροχό. Καθώς το όχημα επιταχύνει, οι φυγόκεντρες δυνάμεις μέσα στον τροχό δρουν στην αντλία για να παράγουν πεπιεσμένο αέρα.

 

 


carepic