Προϊόντα για Επιβατικά / Βαν / 4x4

stage_image1_lg

Τεχνολογία

SSR – το ελαστικό Runflat που στηρίζεται μόνο του

Ρεζέρβα: όχι. Πορτμπαγκάζ: ναι.

topic_intro_image1

Το σύστημα  SSR είναι μία τεχνολογία runflat η οποία αναπτύχθηκε από την Continental ειδικά για ελαστικά χαμηλού προφίλ, η οποία διατηρεί τα ελαστικά συμβατά με όλες τις συνήθεις ζάντες.

Γρήγορα Στοιχεία

  • Οδήγηση έως και 80 km με μέγιστη ταχύτητα 80 km/h με τρύπα στο ελαστικό
  • Δεν χρειάζεται ρεζέρβα
  • Συμβατά με τις συνήθεις ζάντες
  • Οικονομικά στα καύσιμα (βάρος 4 τροχών SSR < 5 συνήθεις τροχούς)
topic_intro_image1

Σχετικά με την τεχνολογία του

Το σύστημα SSR είναι μια τεχνολογία runflat, την οποία έχει αναπτύξει η Continental ειδικά για ελαστικά χαμηλού προφίλ, έτσι ώστε τα ελαστικά να παραμένουν συμβατά με όλες τις συνήθεις ζάντες.

Η αρχή των SSR βασίζεται στο αυτοϋποστηριζόμενο ενισχυμένο πλευρικό τοίχωμα. Στην περίπτωση τρυπήματος στο ελαστικό, η τεχνολογία αυτή προστατεύει το πλευρικό τοίχωμα για να μην συντριβεί ανάμεσα στη ζάντα και το οδόστρωμα και δεν αφήνει το ελαστικό να ξεφύγει από τη ζάντα, με αποτέλεσμα να γίνεται περιττή η ρεζέρβα. Εφόσον δεν χρειάζεται να μεταφέρετε ρεζέρβα, το βάρος μειώνεται και αυτό σημαίνει βελτιωμένη απόδοση καυσίμων.


Τεχνικές απαιτήσεις:

  • Υποχρεωτική παρουσία συστήματος παρακολούθησης πίεσης του ελαστικού (TPMS)
  • Συνιστάται χρήση συστήματος ηλεκτρονικού ελέγχου ευστάθειας (ESC)topic_intro_image1

Η αρχή των SSR

Ένα ελαστικό SSR διαθέτει ενισχυμένο πλευρικό τοίχωμα το οποίο, αν παρουσιαστεί τρύπα,  προστατεύει το πλευρικό τοίχωμα για να μην συντριβεί και εξασφαλίζει στον οδηγό ότι θα μπορέσει να συνεχίσει να οδηγεί έως και 80 km με μέγιστη ταχύτητα 80 km/h.

topic_intro_image1

Αν τρυπηθεί ένα συμβατικό ελαστικό, το πλευρικό τοίχωμά του κινδυνεύει να συντριβεί ανάμεσα στη ζάντα και το οδόστρωμα , με αποτέλεσμα μια  ενδεχομένως επικίνδυνη κατάσταση όπως π.χ. κλατάρισμα ή η απόσπαση του ελαστικού από τη ζάντα.

topic_intro_image1