Προϊόντα για Επιβατικά / Βαν / 4x4

stage_image1_lg

Τεχνολογία

ContiSupportRing (CSR)

Η καινοτομία που εξασφαλίζει την κίνηση του οχήματος σε περίπτωση τρυπήματος ελαστικού.

topic_intro_image1

Το CSR είναι μία καινοτόμος τεχνολογία που εξασφαλίζει την κινητικότητα ενός οχήματος σε περίπτωση τρυπήματος του ελαστικού.

Γρήγορα Στοιχεία

  • Καμία μείωση της απόδοσης του ελαστικού σε κανονική χρήση
  • Εξασφαλίζει εμβέλεια οδήγησης μέχρι 200 χλμ σε περίπτωση τρυπήματος ελαστικού
  • Εύκολο στην τοποθέτηση και στο ξεμοντάρισμα με κανονικά ελαστικά και ζάντες  
  • Έχει τεθεί σε κυκλοφορία με το Maybach της DaimlerChrysler ως πρώτη τοποθέτηση
topic_intro_image1

Σχετικά με την τεχνολογία

Το ContiSupportRing (CSR) είναι μία καινοτόμος τεχνολογία που εξασφαλίζει την κινητικότητα ενός οχήματος σε περίπτωση τρυπήματος ελαστικού.

Η αρχή πίσω από το CSR είναι απλή: Ένα ελαφρύ δαχτυλίδι από ανοξείδωτο χάλυβα (1) με ευέλικτο υποστήριγμα (2) τοποθετείται με ένα σύνηθες ελαστικό σε μία κοινή ζάντα τροχού.

Το CSR έχει σχεδιαστεί ειδικά για συνήθεις ζάντες και συνήθη ελαστικά με ψηλότερα πλαϊνά και μεγαλύτερα προφίλ.


topic_intro_image1

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Λόγω της εξαίρετης άνεσης στην οδήγηση που προσφέρει το σύστημα CSR, οι οδηγοί μετά βίας παρατηρούν οποιαδήποτε απώλεια πίεσης σε περίπτωση ξεφούσκωτου ελαστικού. Για την αύξηση της ασφάλειας σε περίπτωση ξεφούσκωτου ελαστικού, αλλά και της απόδοσης κατά την διάρκεια της κανονικής οδήγησης, το σύστημα CSR παρέχεται μόνο μαζί με σύστημα προειδοποίησης απώλειας πίεσης – είτε με το σύστημα TPMS (Σύστημα Παρακολούθησης Πίεσης Ελαστικών) είτε με το DDS (Σύστημα Ανίχνευσης Απώλειας Πίεσης), τα οποία επίσης αναπτύχθηκαν από την Continental.
Αυτά τα συστήματα προειδοποίησης ειδοποιούν τον οδηγό μέσω ένδειξης στο ταμπλό σε περίπτωση που τυχόν πτώση πίεσης του αέρα απαιτεί διερεύνηση.

Το ContiSupportRing καθώς και τα συστήματα προειδοποίησης απώλειας πίεσης TPMS/DDS εγκαθίστανται αποκλειστικά ως εξοπλισμός  πρώτης τοποθέτησης.

Στον κατασκευαστή ελαστικών Continental AG έχει απονεμηθεί το βραβείο "Stahl-Innovationspreis 2006" στην κατηγορία Χαλύβδινων Προϊόντων. Το βραβείο τίμησε το σύστημα τεχνολογίας runflat ContiSupportRing.