Προϊόντα για Επιβατικά / Βαν / 4x4

Continental electric vehicle tires on the VW Volkswagen ID.3

Ελαστικά ηλεκτρικών οχημάτων – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Τα καλύτερα ελαστικά για ηλεκτρικά και υβριδικά αυτοκίνητα

Τα ηλεκτρικά οχήματα και τα υβριδικά αυτοκίνητα χαμηλών εκπομπών οδηγούν στον μετασχηματισμό της κινητικότητας όπως την γνωρίζουμε. Αυτό σημαίνει ότι ήρθε η ώρα να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα ελαστικά υψηλής τεχνολογίας που τα οδεύουν σε ένα μέλλον χωρίς εκπομπές. Παρόλο που δεν χρειάζεται να ανακαλύψουμε ξανά τον τροχό, πρέπει να επικεντρωθούμε σε ορισμένες πτυχές του ελαστικού για να διασφαλίσουμε τη βέλτιστη απόδοση για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Ανάλογα με το όχημα, οι απαιτήσεις που σχετίζονται με τα ελαστικά μπορεί να διαφέρουν από ασήμαντες έως σημαντικές. Μάθετε σχετικά με την αλλαγή των απαιτήσεων ελαστικών και τις καινοτομίες ελαστικών μας στην Continental που πληρούν τις απαιτήσεις για την νέα εποχή της ηλεκτρικής ενέργειας.

Αυξημένο βάρος σημαίνει μεγαλύτερη απόσταση φρεναρίσματος, υψηλή στιγμιαία ροπή σημαίνει υψηλή φθορά των ελαστικών

Σε σύγκριση με τα αυτοκίνητα καύσης, η τεχνολογία ηλεκτρικής κίνησης μειώνει το θόρυβο του κινητήρα, τις εκπομπές, το κόστος συντήρησης και λειτουργίας. Ωστόσο, μια συνέπεια των πολλών πλεονεκτημάτων των ηλεκτρικών οχημάτων είναι μια σημαντική αύξηση του βάρους. Οι μπαταρίες είναι βαριές και το βάρος τους δίνει επιπλέον πίεση στα ηλεκτρικά ελαστικά αυτοκινήτων.

Η ροπή του ηλεκτρικού κινητήρα έχει επίσης θετική και αρνητική πλευρά. Από τη μία πλευρά, σημαίνει άμεση επιτάχυνση. Από την άλλη πλευρά, αυτή η υψηλή στιγμιαία ροπή δίνει επιπλέον πίεση στα ελαστικά.

Μάθετε από τον ειδικό στα ελαστικά Nels καθώς εξηγεί τί σημαίνει η απόδοση ελαστικών στα ηλεκτρικά οχήματα: 


Εκκίνηση

Οι καινοτομίες ελαστικών της Continental αντιμετωπίζουν τις κύριες προκλήσεις που θέτουν τα ηλεκτρικά οχήματα με τρεις τρόπους:

  • Τα ελαστικά για ηλεκτρικά οχήματα φέρουν βαρύτερο φορτίο και πρέπει να αντέχουν σε υψηλή στιγμιαία ροπή, οδηγώντας σε υψηλότερη φθορά των ελαστικών, επομένως χρειαζόμαστε ελαστικά με ισχυρότερες κατασκευές και πιο στιβαρές λαστιχένιες ενώσεις.
  • Μεγαλύτερη μάζα και αυξημένη αδράνεια σημαίνει μεγαλύτερη απόσταση φρεναρίσματος, οπότε δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στη βέλτιστη πρόσφυση.
  • Με υψηλή ροπή, αυξημένο βάρος, η ζήτηση για μεγάλη απόσταση και χαμηλότερες εκπομπές έρχεται ακόμη μεγαλύτερη ανάγκη για μικρότερη αντίσταση κύλισης, έτσι τα ελαστικά για ηλεκτρικά αυτοκίνητα προσφέρουν μια ομαλότερη, πιο ενεργειακά αποδοτική και χαμηλή οδήγηση.

Οδηγός για ελαστικά ηλεκτρικών και υβριδικών αυτοκινήτων

Η επιλογή των σωστών ελαστικών για ηλεκτρικά οχήματα είναι απαραίτητη για την απόδοση, τo φρενάρισμα και τα χιλιόμετρα. Να τι πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την αγορά νέων ελαστικών για ηλεκτρικά ή υβριδικά αυτοκίνητα:

How to choose tires for electric vehicles

Αγοράστε κατάλληλα ελαστικά για ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Αγοράζοντας ένα ηλεκτρονικό αυτοκίνητο ή υβριδικό, έχετε ήδη αγοράσει το μέλλον της κινητικότητας. Ολοκληρώστε το πρωτοποριακό σας αυτοκίνητο με εξοπλισμό με προοπτική, επιλέγοντας ελαστικά σχεδιασμένα να συμπληρώνουν την τεχνολογία των ηλεκτρικών οχημάτων. Οι κορυφαίες γραμμές ελαστικών μας από την Continental με τις τελευταίες τεχνολογίες ελαστικών πληρούν ήδη τις απαιτήσεις ελαστικών που προκύπτουν για τα σημερινά ηλεκτρικά οχήματα.

Ελέγξτε τον δείκτη φόρτωσης ελαστικών

Η αγορά ελαστικών που μπορούν να κρατήσουν το βάρος του αυτοκινήτου σας είναι πάντα σημαντική, αλλά είναι ακόμα πιο σημαντικό κατά την επιλογή ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Λόγω του βάρους των EV, χρειάζεστε ισχυρότερα ελαστικά. Μπορείτε, για παράδειγμα, να εξετάσετε τα ελαστικά XL που έχουν αναπτυχθεί ειδικά για χρήση με βαριά φορτία.

Ελαστικά χαμηλής τριβής για ηλεκτρικά οχήματα

Η αντίσταση κύλισης ενός ελαστικού αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Η χαμηλότερη αντίσταση κύλισης σημαίνει αυξημένη ηλεκτρική εμβέλεια και υψηλότερη απόδοση, ενώ συμβάλλει επίσης στη συνολική βιωσιμότητα του αυτοκινήτου σας. Το EcoContact ™ 6 επιτυγχάνει τη βέλτιστη ισορροπία μεταξύ του μεγέθους των ελαστικών και της κατανομής των εξαρτημάτων. Μια ένωση υψηλής τεχνολογίας παρέχει ισχυρές συνδέσεις μεταξύ του πυριτίου και του καουτσούκ. Αυτό επιτρέπει τη βέλτιστη προσαρμογή στις διάφορες συνθήκες του δρόμου, γεγονός που βελτιώνει τελικά την αντίσταση κύλισης και την κατανάλωση του ελαστικού.


Βέλτιστη πρόσφυση για μικρότερη απόσταση φρεναρίσματος

Περισσότερο βάρος σημαίνει επίσης μεγαλύτερη απόσταση φρεναρίσματος. Ένα καλό ελαστικό μπορεί να το καλύψει αυτό, οπότε είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσετε την καλύτερη δυνατή ένωση από καουτσούκ. Το EcoContact ™ 6 μας, για παράδειγμα, βασίζεται στην premium Green Chilli 2.0 σύνθεσή του με πρόσθετα πρόσφυσης για βελτιωμένη απόδοση πέδησης, ακόμη και για βαρύτερα EV.


Ελαστικά χαμηλού θορύβου για ηλεκτρικά οχήματα

Ελλείψει ήχου κινητήρα, τα ελαστικά χαμηλού θορύβου συμβάλλουν στην ομαλή και αθόρυβη οδηγική εμπειρία, μειώνοντας την ένταση θορύβου των ελαστικών που μεταφέρεται στην καμπίνα επιβατών. Η τεχνολογία ελαστικών μας ContiSilent ™ είναι μια τεχνολογία η οποία έχει σχεδιαστεί για τη μείωση του εσωτερικού θορύβου σε όλες τις επιφάνειες του δρόμου και οδηγεί σε μεγαλύτερη άνεση. Το ContiSilent ™ βοηθά στη μείωση του θορύβου του εσωτερικού οχήματος έως και 9 dB (A), ανάλογα με τον τύπο του οχήματος, την ταχύτητα και την επιφάνεια του δρόμου. Είναι επίσης διαθέσιμο για το EcoContact ™ 6 και είναι συμβατό με όλες τις κοινώς διαθέσιμες ζάντες.

Ισχυρές ενώσεις για αντοχή στην ηλεκτρική ροπή του αυτοκινήτου

Τα ηλεκτρικά οχήματα διαθέτουν άμεση ροπή, που σημαίνει ότι επιταχύνουν με το που βάζετε το πεντάλ στο μέταλλο. Ωστόσο, η υψηλή ροπή των ηλεκτρικών οχημάτων μπορεί επίσης να αυξήσει τη φθορά. 

Continental tire production

EcoContact ™ 6 - το καλύτερο ελαστικό μας για ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Οι ειδικοί για την καινοτομία των ελαστικών της Continental έχουν ανταποκριθεί στις προκλήσεις της επανάστασης της κινητικότητας. Για παράδειγμα, το EcoContact ™ 6 αντιμετωπίζει τα συγκεκριμένα ζητήματα που προκύπτουν από το αυξημένο βάρος των EV και των υβριδίων. Βοηθά στην εξισορρόπηση της ανάγκης για χαμηλή αντίσταση κύλισης, υψηλή πρόσφυση και ανθεκτικότητα. Επίσης, οι άλλες premium σειρές ελαστικών μας από την Continental με τις τελευταίες τεχνολογίες ελαστικών πληρούν ήδη τις απαιτήσεις ελαστικών που προκύπτουν για τα σημερινά ηλεκτρικά οχήματα.

Προστασία, φροντίδα και συντήρηση ελαστικών αυτοκινήτων

Προστασία, φροντίδα και συντήρηση ελαστικών αυτοκινήτων

Για να αυξήσετε τη διάρκεια ζωής των ελαστικών EV, η συντήρηση είναι ιδιαίτερα σημαντική. Όπως και με τα άλλα ελαστικά, θα πρέπει να ελέγχετε τακτικά την πίεση αέρα των ελαστικών του ηλεκτρικού σας οχήματος και να προσαρμόζετε, εάν είναι απαραίτητο. Η σωστή ευθυγράμμιση των τροχών θα μειώσει τη φθορά των ελαστικών και θα πρέπει να ελέγχεται κάθε 6 μήνες, ή νωρίτερα εάν έχετε χτυπήσει ένα κράσπεδο, μια λακκούβα ή άλλο εμπόδιο. Ένας ειδικός μπορεί να ελέγξει την υπερβολική φθορά, ειδικά στο εσωτερικό άκρο του ελαστικού και θα προτείνει ευθυγράμμιση ή περιστροφή, όπως απαιτείται. 

Αν είναι δυνατόν, αντικαταστήστε τα ελαστικά με συγκεκριμένα ελαστικά πρώτης τοποθέτησης, τα οποία δεν έχουν σχεδιαστεί μόνο για τις ανάγκες των ηλεκτρικών οχημάτων, αλλά έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να ταιριάζουν στο ακριβές μοντέλο που οδηγείτε. Η Continental παρέχει τέτοια ελαστικά για την Tesla και το νέο Volkswagen ID.3.

Βρείτε τα σωστά ελαστικά Continental