# Θερινά ελαστικά - Αλλαγή και τοποθέτηση

Θερινά ελαστικά το χειμώνα

Οι κίνδυνοι από τη χρήση θερινών ελαστικών το χειμώνα

Οι εποχές αλλάζουν και ο χειμώνας είναι στον ορίζοντα. Κάνει κρύο και ίσως υπάρχει λίγο χιόνι ή πάγος στο δρόμο. Ξέρετε ότι πρέπει, αλλά η αλλαγή των ελαστικών στο αυτοκίνητό σας μπορεί να είναι μια ταλαιπωρία. Αναρωτιέστε αν μπορείτε να αφήσετε τα καλοκαιρινά ελαστικά στο όχημά σας. Η σύντομη απάντηση είναι όχι. Η χρήση θερινών ελαστικών σε χειμερινές συνθήκες μπορεί να είναι επικίνδυνη και να προκαλέσει ζημιά στα ελαστικά σας.

Οι τοπικές καιρικές συνθήκες είναι ένας τεράστιος παράγοντας για την επιλογή των ελαστικών σας. Με μόνο περιστασιακές περιόδους χαμηλών θερμοκρασιών, τα ελαστικά όλων των εποχών θα μπορούσαν να είναι μια επιλογή για ήπιες χειμερινές συνθήκες.

Συνιστούμε να μην χρησιμοποιείτε καλοκαιρινά ελαστικά εάν έχει χιόνι, έχει παγετό ή η θερμοκρασία είναι συχνά παγωμένη. Τον χειμώνα, πρέπει να τοποθετήσετε στο αυτοκίνητό σας χειμερινά ή τουλάχιστον ελαστικά για όλες τις εποχές.

Απώλεια πρόσφυσης και κακή πρόσφυση

Τα θερινά ελαστικά έχουν χαμηλότερη αντίσταση κύλισης από τα χειμερινά. Αυτό βελτιώνει την απόδοση και το χειρισμό, ενώ παράλληλα μειώνει τα επίπεδα θορύβου. Το πέλμα σε αυτά τα ελαστικά απόδοσης, ωστόσο, έχει κακή απόδοση σε πάγο και χιόνι.

Το χειμώνα, τα καλοκαιρινά ελαστικά έχουν κακή επιτάχυνση. Τα χειμερινά ελαστικά ή τα ελαστικά χιονιού θα τα ξεπεράσουν σε χιονισμένους δρόμους. Επιπλέον, τα καλοκαιρινά ελαστικά έχουν χαμηλή αντίσταση κύλισης, με αποτέλεσμα μεγάλες αποστάσεις φρεναρίσματος σε πάγο ή χιόνι. Ένα χειμερινό ελαστικό έχει βαθύ πέλμα, με σκάλες που σκάβουν στο χιόνι και πιάνουν τον πάγο, παρέχοντας μικρότερους χρόνους φρεναρίσματος. Αντίθετα, η σύνθεση των χειμερινών ελαστικών είναι πολύ πιο μαλακή και λιγότερο ευάλωτη στις χαμηλές θερμοκρασίες.

Η σύνθεση από καουτσούκ στα καλοκαιρινά ελαστικά έχει σχεδιαστεί για ζεστό καιρό. Καθώς η θερμοκρασία πέφτει, το λάστιχο σκληραίνει. Ακόμα κι αν δεν υπάρχει χιόνι ή πάγος, το ελαστικό χάνει την πρόσφυση.

Τα ελαστικά όλων των εποχών της Continental, από την άλλη πλευρά, είναι εξοπλισμένα με πέλμα και αυλάκια παρόμοια με τα χειμερινά ελαστικά, έτσι ώστε να είναι σε θέση να αντέχουν σε ήπιες χειμερινές συνθήκες. Ωστόσο, να θυμάστε πάντα ότι τα χειμερινά ελαστικά είναι ειδικά προσαρμοσμένα στις σχετικές συνθήκες.

Κίνδυνος ζημιάς λόγω χαμηλών θερμοκρασιών

Ακόμη και σε στεγνούς δρόμους χωρίς πάγο και χιόνι, ο χειμώνας φέρνει πιο χαμηλές θερμοκρασίες. Τα καλοκαιρινά ελαστικά δεν κατασκευάζονται για κρύο καιρό. Το πέλμα του ελαστικού θα σκληρύνει. Εκτός από τη μείωση της πρόσφυσης, αυτό ενέχει κίνδυνο για το ίδιο το ελαστικό.

Το ελαστικό χάνει την ελαστικότητά του και μπορεί να ραγίσει. Υπάρχει κίνδυνος κοπής του υπερβολικά άκαμπτου μπλοκ νήματος. Τα σπασμένα και ραγισμένα ελαστικά δεν είναι ασφαλή για οδήγηση και πρέπει να αντικατασταθούν.

Ελαστικά για όλες τις εποχές ως εναλλακτική λύση

Αν και τα ελαστικά όλων των εποχών δεν είναι κατάλληλα για ακραίες χειμερινές συνθήκες, μπορούν να είναι μια καλή επιλογή για τους οδηγούς που ζουν σε ήπιες χειμερινές συνθήκες. Το ελαστικό όλων των εποχών προσφέρει καλό χειρισμό και καλή απόδοση πέδησης σε στεγνές και βρεγμένες επιφάνειες. Επιπλέον, οι οδηγοί μπορούν να εξοικονομήσουν χρήματα και χρόνο και να μειώσουν την προσπάθεια που απαιτείται για τις εποχιακές αλλαγές ελαστικών.

Εάν δεν είστε σίγουροι για τη σωστή επιλογή ελαστικού, επικοινωνήστε με τον τοπικό αντιπρόσωπο για προσωπικές συμβουλές.

Σχετικό περιεχόμενο




Dealer Locator

Ο χειμώνας είναι μια εποχή για να βάλετε χειμερινά ελαστικά στο αυτοκίνητό σας. Συνιστούμε να μην χρησιμοποιείτε θερινά ελαστικά εάν υπάρχει χιόνι, πάγος ή η θερμοκρασία είναι παγωμένη.