Ασφάλεια χωρίς συμβιβασμούς από ένα θερινό ελαστικό που συνδυάζει άνεση, σπορ DNA και μεγάλη χιλιομετρική απόδοση.

Το νέο PremiumContactTMTM 6 από την Continental

14/03/2017
1

Αθήνα, Μάρτιος 2017. Διαθέσιμο στο πανελλαδικό δίκτυο των επίσημων αντιπροσώπων της Continental είναι πλέον το νέο θερινό ελαστικό, PremiumContactTM 6, σε διευρυμένη γκάμα διαστάσεων για ζάντες επιβατικών αυτοκινήτων και SUV, από 16 έως 21 ίντσες. Το PremiumContactTM 6 θα αντικαταστήσει σταδιακά τους πολύ δημοφιλείς προκατόχους του, ContiPremiumContactTM 5 & ContiSportContactTM 5, «γεφυρώνοντας» το κενό ανάμεσα στα ελαστικά sedan υψηλής οδηγικής άνεσης και στα ελαστικά για σπορ οχήματα.

«Αυτό σημαίνει δημιουργία νέων λύσεων για μέγιστη ασφάλεια, εξαιρετική οδηγική άνεση και καινοτόμο σχέδιο πέλματος για κορυφαίο χειρισμό», δήλωσε ο Dr. Burkhard Wies, Υπεύθυνος του Τμήματος Γραμμής Ανάπτυξης της Continental. «Η ανάπτυξη ενός ελαστικού, τόσο ισορροπημένου, που μπορεί να καλύπτει υψηλές απαιτήσεις και συγχρόνως να εξασφαλίζει μέγιστη άνεση, ακριβή και δυναμικό χειρισμό, μεγάλο ωφέλιμο χρόνο ζωής, καθώς και χαμηλή αντίσταση κύλισης, ήταν για εμάς μεγάλη πρόκληση».

Όπως και οι προκάτοχοί του, ContiSportContactTM 5 & ContiPremiumContactTM 5, το νέο PremiumContactTM 6 προσφέρει κορυφαία απόδοση στο φρενάρισμα, ειδικά στο βρεγμένο. Οι ειδικοί στα μίγματα γόμας στο Ανόβερο, δημιούργησαν λύσεις που επέτρεψαν πρόοδο και σε άλλες παραμέτρους του ελαστικού, χωρίς όμως παραχωρήσεις στα αποθέματα ασφάλειας. Οι καινοτομίες περιλαμβάνουν τη νέα συνθετική γόμα “amorphous silica", για μικρές αποστάσεις φρεναρίσματος στο βρεγμένο, σε όλες τις κατηγορίες οχημάτων. Στην Ετικέτα Ελαστικών EU, το νέο PremiumContactTM 6 πέτυχε την κορυφαία “A” βαθμολογία, για την πρόσφυσή του στο βρεγμένο.

Αντίστοιχες πρωτοποριακές βελτιώσεις επιτεύχθηκαν στη χιλιομετρική απόδοση, στην αντίσταση κύλισης και την άνεση. Η λύση ήρθε από τον συνδυασμό ενός νέου «ευλύγιστου» σχεδίου πέλματος, κατασκευασμένο από μια νέα γόμα πολυμερούς, ανθεκτικού στην τριβή. Ως αποτέλεσμα, το PremiumContactTM 6 παρουσιάζει 15% βελτίωση στη χιλιομετρική απόδοση, σε σύγκριση με τον προκάτοχό του και, την ίδια στιγμή, εσωτερικό και εξωτερικό θόρυβο ελαστικού/δρόμου, μειωμένο κατά 10%.

Ένας ακόμη στόχος ήταν οι επιδόσεις στον τομέα του χειρισμού σε σπορ οδήγηση, σε όλα τα μοντέλα αυτοκινήτων. Έτσι, υιοθετήθηκε το σχέδιο ώμου από το high-tech ελαστικό SportContactTM 6, συνδυασμένο με ασύμμετρη γεωμετρία νευρώσεων του πέλματος. Αυτό το προχωρημένο σχέδιο “macro-block” διαμορφώνει αλληλο-υποστηριζόμενα blocks ώμων, για επιπλέον πρόσφυση και ικανότητα για αποτελεσματική μεταφορά, ακόμη πιο μεγάλων πλευρικών δυνάμεων στο δρόμο, όπως αυτές που δημιουργούνται όταν το ελαστικό τοποθετείται με ταχύτητα σε στροφές. Αυτό δίνει στο PremiumContactTM 6 ιδιότητες χειρισμού που είναι κατά 3% καλύτερες από αυτές του ContiSportContactTM 5.

Το PremiumContactTM 6 υπερέχει από τους προκατόχους του ξεκάθαρα, όχι μόνο στους πιο πάνω τομείς, αλλά και σε θέματα ανάπτυξης της αειφόρου αυτοκίνησης, καθώς, με το υψηλό προφίλ ασφάλειας και τα εξαιρετικά χαρακτηριστικά που διαθέτει, ανταποκρίνεται πλήρως στις σύγχρονες ανάγκες των οδηγών και των κατασκευαστών αυτοκινήτου, σε ατομικό, βιομηχανικό και κοινωνικό επίπεδο.

Product video https://youtu.be/_9ZWrA5DqQk