Προϊόντα για Επιβατικά / Βαν / 4x4

stage_image

Ασφάλεια

Δελτίο Τύπου - 2020

Η Continental ξεπερνά τις αγορές της

28/08/2020

H Continental ξεπερνά τις αγορές της, παρά το ιστορικά αδύναμο οικονομικά 2ο τρίμηνο του 2020

Όπως αναμενόταν, οι πωλήσεις και τα κέρδη του Ομίλου Continental μειώθηκαν σημαντικά το 2ο τρίμηνο του 2020, εξαιτίας των συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού.


Η πανδημία επέφερε μια τεράστια κρίση στην αυτοκινητοβιομηχανία, που όμοιά της δεν υπήρξε μετά Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Παρόλα αυτά, κατά το 1ο και 2ο τρίμηνο του 2020, η Continental ξεπέρασε σε οικονομικές επιδόσεις τις παγκόσμιες αγορές του κλάδους που δραστηριοποιείται, σε  Κίνα, ΗΠΑ και Ευρώπη.


Πολύ πρόσφατα, ο  Dr. Elmar Degenhart, CEO της Continental, παρουσίασε τα σχετικά οικονομικά στοιχεία για το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς:


  • Η παγκόσμια παραγωγή οχημάτων έφτασε τις 12,3 εκατ. μονάδες, κατά το 2ο τρίμηνο του 2020 (πτώση 45%)
  • Η οργανική ανάπτυξη της Continental έκλεισε στο - 40%, ενώ οι πωλήσεις έφτασαν στα €6.6 δις (Q2 2019: €11,3 δις)
  • Το Προσαρμοσμένο EBIT της Continental κυμάνθηκε στα ‑ €634 εκατ. (Q2 2019: €865 εκατ.)
  • Το Προσαρμοσμένο Περιθώριο EBIT της Continental κυμάνθηκε στο - 9,6% (Q2 2019: 7.7%)
  • Τα καθαρά έσοδα της Continental έφτασαν στα ‑ €741 εκατ. (Q2 2019: €485 εκατ.)
  • Τα πάγια έξοδα της Continental μειώθηκαν περισσότερο από €400 εκατ., το 2ο τρίμηνο του 2020
  • Βασικοί στόχοι εξοικονόμησης δαπανών της Continental για το 2020 είναι η μείωση των πάγιων ταμειακών δαπανών κατά +5% & η μείωση δαπανών κεφαλαίου κατά + 25%
  • Η Continental, σε αυτή τη φάση, επιλέγει να μην παρουσιάσει λεπτομερή πρόβλεψη για το οικονομικό έτος 2020. 

Ο Όμιλος Continental αποτελεί έναν διορατικό Οργανισμό, καλά προετοιμασμένο στις εποχές των κρίσεων, κάτι προφανές, με βάση τα πιο πάνω στοιχεία, και παρόλες τις προκλήσεις της εποχής. Η εταιρία συνεχίζει να επιδιώκει την επίτευξη των στόχων της, ενώ παράλληλα επωφελείται από την διατμηματική της οργάνωση και τις σταθερές της βάσεις στη αυτοκινητοβιομηχανία, στον κλάδο των ελαστικών αντικατάστασης αλλά και στον κλάδο του πρωτότυπου εξοπλισμού για την αυτοκινητοβιομηχανία. Τα τελευταία χρόνια, η Continental ενδυνάμωσε, με συνέπεια, τις σχέσεις της με τους βιομηχανικούς της πελάτες αλλά και τους τελικούς καταναλωτές. Αυτό το γεγονός την έκανε λιγότερο επιρρεπή στους κλυδωνισμούς των αγορών, με συνέπεια τα οικονομικά αποτελέσματα που προήλθαν από τη δραστηριοποίησή της σε βιομηχανικούς πελάτες αλλά και σε τελικούς καταναλωτές, να είναι μειωμένα μόνο κατά 23%, κατά το 2ο τρίμηνο του 2020, τη στιγμή που η παγκόσμια παραγωγή οχημάτων έπεσε κατά 45%, κατά την ίδια περίοδο. Αυτό και μόνο αποδεικνύει ότι η Continental είναι σημαντικά πιο δυνατή, σε σύγκριση με τις επιδόσεις των συναφών αγορών της.


Επίσης, αξίζει να αναφερθεί, ότι από τις αρχές Ιουνίου, όλα τα εργοστάσια της Continental παγκοσμίως έχουν ξαναρχίσει την παραγωγή τους. Ωστόσο, η δημόσια ζωή σε ορισμένες περιοχές εξακολουθεί να περιορίζεται από την πανδημία του κορωνοϊού, και έτσι οι δυνατότητες ορισμένων εγκαταστάσεων αξιοποιούνται σε μειωμένα επίπεδα, σύμφωνα με την σημαντικά πιο χαμηλή παγκόσμια ζήτηση. Ανάλογα με το πώς θα συνεχιστεί η πανδημία και οι συνέπειές της, είναι πιθανό η Continental να χρειαστεί και πάλι να προβεί σε προσωρινές προσαρμογές της παραγωγής σε κάποια εργοστάσια. Προς το παρόν, περίπου το 25% όλων των εργαζομένων εργάζονται με μειωμένο ωράριο παγκοσμίως. Στη Γερμανία, τον Ιούνιο, περίπου 30.000 εργαζόμενοι εργάστηκαν, κατά μέσο όρο, πέντε ημέρες λιγότερες.

Επικοινωνία
Περισσότερες πληροφορίες

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε με τον κ. Γιώργο Κουταλιέρη, Marketing / PR /BA/ B2B Sales, EMA A.E., τηλ. 210 62 90 219, email: koutalieris@ema.gr


κ. Γιώργος Κουταλιέρης, Marketing / PR /BAB2B Sales, EMA A.E.email: koutalieris@ema.gr

210 62 90 219