Προϊόντα για Επιβατικά / Βαν / 4x4

stage_image

Ασφάλεια

Δελτίο Τύπου - Continental - Futuricum

Futuricum

15/04/2021
extreme e

Futuricum

 

Αθήνα,  14 Απριλίου, 2021.


Το νέο ηλεκτροκίνητο φορτηγό “Futuricum” Volvo FH 420 εφοδιάζει με ελαστικά η Continental, για λογαριασμό της ελβετικής εταιρείας ταχυδιανομών, DPD. Tα ελαστικά προέρχονται από την σειρά Continental Eco και έχουν εγκριθεί για τον εμπρόσθιο, τον κινητήριο και τους άξονες του ρυμουλκούμενου οχήματος. To “Futuricum” Volvo FH 420 απέκτησε ηλεκτρική μετάδοση, με μετατροπές από την τεχνολογική εταιρεία Designwerk AG. Η Ελβετική εταιρεία Designwerk Technologies AG εξειδικεύεται στη μετατροπή φορτηγών και βαν σε ηλεκτροκίνητα αλλά και στους ηλεκτρικούς φορτιστές. Το φορτηγό “Futuricum” αποτελεί το πρώτο “all-electric” βαρύ φορτηγό, με αυτονομία 700 χιλιομέτρων και μεικτό βάρος 44 μετρικών τόνων και θα τεθεί άμεσα σε μεταφορική λειτουργία από την DPD Switzerland.

 

Οι σχεδιαστές του συστήματος ηλεκτροκίνησης και η εταιρεία ταχυδιανομών επέλεξαν τα ελαστικά Continental διότι συνδυάζουν υψηλό χιλιομετρικό ωφέλιμο και χαμηλή αντίσταση κύλισης, καθιστώντας οικονομικά πιο συμφέρουσα την λειτουργία του στόλου των ηλεκτροκινούμενων οχημάτων μεταφορών.  Τα ελαστικά του Volvo FH 420 διαθέτουν εκπληκτική σχεδίαση και είναι μέλη της οικογένειας του μοντέλου EcoRegional. Επιπλέον, προσφέρουν μικρές αποστάσεις πέδησης και χαμηλό θόρυβο κύλισης, χαρακτηριστικά που  είναι επίσης σημαντικά για τη βελτίωση της αειφορίας του κλάδου των μεταφορών.  

Η Continental, η DPD και η Designwerk AG αποτελούν πρωτοπόρες εταιρείες σε φιλικές προς το περιβάλλον λύσεις μεταφορών, συμπεριλαμβανομένων και των βαρέων φορτηγών. Για πολλά χρόνια, η Continental εστιάζει στην ανάπτυξη προϊόντων που συμβάλλουν στη μείωση των εκπομπών ρύπων από τα εμπορικά οχήματα. Οι τεχνολογίες αυτές είναι πλέον κρίσιμες και για την αύξηση της απόδοσης των ηλεκτρικών φορτηγών.

 

Η Continental αναπτύσσει ελαστικά για ηλεκτρικά φορτηγά και λεωφορεία

Για την Continental ο εξοπλισμός του “Futuricum” με ελαστικά είναι το πρώτο βήμα προς την δημιουργία παρόμοιων καινοτόμων προϊόντων για ηλεκτροκινούμενα εμπορικά οχήματα. Το 2018, στην έκθεση IAA Commercial Vehicles, η εταιρεία ήδη παρουσιάσε ένα πρωτότυπο ελαστικό για ηλεκτρικά φορτηγά. Κι ακόμη, με το Urban HA 3, η Continental προσφέρει ένα ελαστικό για ηλεκτρικά αστικά λεωφορεία. Το 2020, ολοκληρώθηκε μια σειρά από διεξοδικές δοκιμές του Urban HA 3, σε συνεργασία με τους Ολλανδούς κατασκευαστές ηλεκτρικών λεωφορείων, VDL Bus &Coach, στην πίστα του Contidrom.

Προϊόντα & διαστάσεις

Εμπρόσθιος άξονας: Conti EcoRegional HS3, size 385/65 R 22.5
Κινητήριος άξονας: Conti EcoRegional HD3, size 315/80 R 22.5
Trailer: Conti EcoRegional HAT3, size 385/65 R 22.5