Προϊόντα για Επιβατικά / Βαν / 4x4

stage_image

Ασφάλεια

Extreme E στο Dakar της Σενεγάλης

O 2ος γύρος της νέας σειράς αγώνων ηλεκτρικών SUVs

13/05/2021

29 & 30 Μαϊου, στο Dakar της Σενεγάλης, ο 2ος γύρος της νέας σειράς αγώνων ηλεκτρικών SUVs

Αθήνα, 14.5.21. Τη στιγμή που η νέα εντυπωσιακή νέα σειρά off-road αγώνων, Extreme E, θα εκκινήσει τον δεύτερο αγώνα της σεζόν, στη Σενεγάλη, 29 και 30 Μαΐου, 2021, οι fans του μηχανοκίνητου αθλητισμού θα ανακαλύψουν εκπληκτικές τοποθεσίες, πλήρως επανασχεδιασμένα οχήματα αλλά και ένα μοναδικό και καινοτόμο σύνολο αγωνιστικών κανονισμών. Το Extreme E είναι μια σειρά αγώνων off-road ηλεκτροκίνητων SUVs, στην οποία η διαδρομή καθορίζεται από τις συνθήκες στις περιοχές που διεξάγεται, ενώ, προκειμένου να τηρηθούν τα απαιτούμενα οικολογικά πρότυπα, οι διοργανωτές δεν θα κάνουν παρεμβάσεις στο φυσικό περιβάλλον.

Στην πραγματικότητα, η απόσταση του αγώνα είναι η μόνη σταθερή παράμετρος στο Extreme E, με τις ειδικές διαδρομές να εκτείνονται περίπου στα 16 χιλιόμετρα. Κάθε ομάδα αποτελείται από έναν άνδρα και μια γυναίκα οδηγό, οι οποίοι εναλλάσσονται στο τιμόνι. Εδώ, η ίση εκπροσώπηση των ομάδων είναι μοναδική στον μηχανοκίνητο αθλητισμό και αποτελεί μέρος του concept του Extreme E. Οι χρόνοι  των δύο οδηγών προστίθενται, ενώ, οι ίδιες οι ομάδες, αποφασίζουν ποιος από τους 2 οδηγούς θα οδηγήσει πρώτος/η. Η σειρά με την οποία θα οδηγήσουν οι οδηγοί ανακοινώνεται λίγο πριν την έναρξη, διασφαλίζοντας έτσι εντυπωσιακές μικτές μονομαχίες, κατά τη διάρκεια του αγώνα.

 

Κάθε Σαββατοκύριακο αγώνων κατανέμεται σε δύο ημέρες: οι προκριματικές διαδρομές πραγματοποιούνται το Σάββατο και οι ημιτελικοί και οι τελικοί πραγματοποιούνται την Κυριακή. Υπάρχουν δύο ημιτελικοί αγώνες, όπου, στον κάθε έναν, συμμετέχουν οι τρεις καλύτερες ομάδες από τους προκριματικούς γύρους. Οι υπόλοιπες τρεις ομάδες περνούν στο Shoot Out και αγωνίζονται για πόντους στο Πρωτάθλημα. Τα δύο κορυφαία οχήματα, σε κάθε ημιτελικό, κερδίζουν μια θέση στον τελικό, για να αγωνιστούν για μια θέση στο βάθρο.

Τα ηλεκτρικά SUVs διαθέτουν μια επιπλέον ηλεκτρική ώθηση από τον κινητήρα, που ονομάζεται  HyperDrive.  Αυτό το μπόνους ταχύτητας θα προσφέρει επιπλέον ενθουσιασμό και θα είναι διαθέσιμο, σε κάθε οδηγό, σε κάθε γύρο του αγώνα. Το HyperDrive μπορεί να χρησιμοποιηθεί, ανά πάσα στιγμή, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ώστε ο οδηγός να κερδίσει πλεονέκτημα και ενεργοποιείται με το πάτημα ενός κουμπιού στο τιμόνι. Η ενεργοποίηση του HyperDrive προσφέρει αύξηση της ισχύος για μια καθορισμένη χρονική περίοδο, καθιστώντας την επιλογή της στιγμής αξιοποίηση της έξτρα δύναμης,  μια κρίσιμη απόφαση.

Στους αγώνες, όλες οι ομάδες θα ξεκινήσουν με τον ίδιο τεχνικό εξοπλισμό: ένα ηλεκτρικό SUV που ονομάζεται ODYSSEY 21, εφοδιασμένο με ελαστικά Continental CrossContact Extreme E, 37 ιντσών, τα οποία έχουν κατασκευαστεί ειδικά για αυτούς τους αγώνες και βάζουν αξιόπιστα και αποτελεσματικά στον δρόμο τους 550 ηλεκτρικούς ίππους του αγωνιστικού SUV, σε όλες τις συνθήκες.


Αγωνιστικές ημερομηνίες και τοποθεσίες για το 2021

Al-Ula, Σαουδική Αραβία                    3 & 4 Απριλίου

Dakar, Σενεγάλη                                 29 & 30 Μαΐου

Kangerlussuaq, Γροιλανδία                28 & 29 Αυγούστου

Santarém, Βραζιλία                            23 & 24 Οκτωβρίου

Ushuaia, Γη του Πυρός                       11 & 12 Δεκεμβρίουconti cam
Επικοινωνία
Περισσότερες πληροφορίες

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε με τον κ. Γιώργο Κουταλιέρη, Marketing / PR /BA/ B2B Sales, EMA A.E., τηλ. 210 62 90 219, email: koutalieris@ema.gr


κ. Γιώργος Κουταλιέρης, Marketing / PR /BAB2B Sales, EMA A.E.email: koutalieris@ema.gr

210 62 90 219

Επικοινωνία
Περισσότερες πληροφορίες

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε με τον κ. Γιώργο Κουταλιέρη, Marketing / PR /BA/ B2B Sales, EMA A.E., τηλ. 210 62 90 219, email: koutalieris@ema.gr


κ. Γιώργος Κουταλιέρης, Marketing / PR /BAB2B Sales, EMA A.E.email: koutalieris@ema.gr

210 62 90 219