Προϊόντα για Επιβατικά / Βαν / 4x4

stage_image

Ασφάλεια

Ελεγχετε τακτικα την πιεση των ελαστικών σας

Ανόβερο, Απρίλιος 2019

09/04/2019
article_66w_image1

Ελέγχετε τακτικά την πίεση των ελαστικών σας

  • Ο έλεγχος εξασφαλίζει ασφαλή, άνετο χειρισμό και εξοικονόμηση καυσίμου

    Η πίεση των ελαστικών πρέπει να προσαρμοστεί, έτσι ώστε να ταιριάζει με τον τρόπο φόρτωσης του αυτοκινήτου

Ανόβερο, Απρίλιος 2019. Σύμφωνα με τον κατασκευαστή ελαστικών Continental, είναι απαραίτητο να ελέγχετε τακτικά την πίεση των ελαστικών σας. Ακόμα και σήμερα, πολλά αυτοκίνητα δεν είναι εξοπλισμένα με συστήματα παρακολούθησης πίεσης των ελαστικών · είναι απλά πολύ παλιά. Τα συστήματα αυτά δεν ήταν υποχρεωτικά στα αυτοκίνητα έως το 2014, ωστόσο, μετά από εννέα χρόνια, το μέσο αυτοκίνητο στους δρόμους της Γερμανίας προηγείται των αλλαγών στη νομοθεσία. Ακόμα και το αέριο φουσκώματος των ελαστικών δεν παρέχει προστασία από αργές διατρήσεις που οφείλονται σε ξένα σώματα, όπως καρφιά που τρυπούν το ελαστικό.

Όποιος δεν πραγματοποιήσει τους συνιστώμενους ελέγχους κατά τον ανεφοδιασμό, ή αλλιώς κάθε δύο εβδομάδες, ζει επικίνδυνα και οδηγεί πιο δαπανηρά. Μια μη ανιχνευμένη απώλεια πίεσης των ελαστικών μπορεί να προκαλέσει αστοχία των ελαστικών, μια ιδιαίτερα επικίνδυνη κατάσταση κατά την οδήγηση ακόμη και σε μέτριες ταχύτητες. Ακόμα και η σταδιακή, φυσιολογική απώλεια πίεσης αέρα μέσω της ζάντας και της βαλβίδας οδηγεί σε αύξηση της φθοράς των ελαστικών και της αντίστασης κύλισης. Αυτό με τη σειρά του αυξάνει την κατανάλωση καυσίμου. Παράλληλα, οι αποστάσεις φρεναρίσματος αυξάνονται, η ακρίβεια διεύθυνσης μειώνεται και είναι λιγότερο πιθανό να αποφευχθούν με ασφάλεια εμπόδια σε υψηλότερες ταχύτητες. Επίσης, μειώνεται η διάρκεια ζωής των ελαστικών. Τα ελαστικά που κινούνται με πίεση 0,4 bar κάτω από τη σωστή πίεση θα έχουν περίπου ένα τρίτο μικρότερη διάρκεια ζωής.

Μπορείτε να βρείτε τις σωστές πιέσεις των ελαστικών στο αυτοκόλλητο που υπάρχει στον πυλώνα της πόρτας του οδηγού, στο εσωτερικό της τάπας πλήρωσης καυσίμου ή στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου. Και μην ξεχνάτε ότι ισχύουν διαφορετικές τιμές ανάλογα με τον τρόπο φόρτωσης του αυτοκινήτου, οπότε ρυθμίστε την πίεση των ελαστικών σας προτού οδηγήσετε ένα πλήρως φορτωμένο αυτοκίνητο.


Επικοινωνία
sidebar_contact_image1
Max Mustermann

Lorem ipsum

Continental AG 1Divison Tires

Buettnerstraße 25

30165 Hannover, Germany

+49 511 938-2615

+49 511 938-2455