Προϊόντα για Επιβατικά / Βαν / 4x4

stage_image

Ασφάλεια

Δελτιο τυπου - Continental - HP

01/08/2019
article_66w_image1

Η Continental και η Hewlett Packard Enterprise παρουσιάζουν μια πλατφόρμα δημιουργίας πηγής εσόδων από δεδομένα που βασίζεται σε τεχνολογία blockchain

 • Η νέα πλατφόρμα προωθεί το διαμοιρασμό των δεδομένων οχημάτων για τη βελτίωση της ασφάλειας και άνεσης του οδηγού, παρέχοντας πρωτόγνωρο επίπεδο εθνικής κυριαρχίας δεδομένων

  Βαρκελώνη, 26 Φεβρουαρίου 2019. Η εταιρεία τεχνολογίας Continental και η Hewlett Packard Enterprise ανακοίνωσαν μια νέα πλατφόρμα, που αναμένεται να είναι διαθέσιμη το 2019, για τον διαμοιρασμό των δεδομένων οχήματος η οποία θα επιτρέψει τη χρήση νέων ψηφιακών υπηρεσιών που βελτιώνουν την ασφάλεια και την άνεση του οδηγού. Ταυτόχρονα, η πλατφόρμα θα βοηθήσει τους κατασκευαστές αυτοκινήτων να δημιουργήσουν πηγή εσόδων από τα δεδομένα τους και να διαφοροποιήσουν τα εμπορικά τους σήματα. Βασισμένη στην τεχνολογία blockchain, η πλατφόρμα προσφέρει κυριαρχία δεδομένων, ασφάλεια, διαφάνεια και αποτελεσματικότητα στην άρση των εμποδίων του διαμοιρασμού των δεδομένων οχήματος.

  Οι εταιρείες σε διάφορους βιομηχανικούς τομείς έχουν κατανοήσει ότι πρέπει να βρουν τρόπους να αναλύσουν τα απροσπέλαστα δεδομένα και να επιτρέψουν σε πολλαπλά μέρη να συνεργαστούν ώστε να εκμεταλλευτούν πλήρως την αξία των δεδομένων τους. Στην περίπτωση συνδεδεμένων και αυτόνομων οχημάτων, ο διαμοιρασμός δεδομένων μεταξύ αυτοκινητοβιομηχανιών είναι ζωτικής σημασίας για την παροχή υπηρεσιών υποβοήθησης στον οδηγό, οι οποίες επιτρέπουν την αποφυγή κυκλοφοριακών κινδύνων και την εύρεση των πιο βολικών, πρακτικών και σύντομων οδικών διαδρομών - για παράδειγμα προειδοποιήσεις κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο και εύρεση διαθέσιμου χώρου στάθμευσης.

  Η αποκεντρωμένη αρχιτεκτονική ενισχύει τους συμμετέχοντες στην αγορά και δημιουργεί εμπιστοσύνη για τον διαμοιρασμό των δεδομένων

  Αρκετά υφιστάμενα ψηφιακά οικοσυστήματα επιτρέπουν τον διαμοιρασμό δεδομένων βασιζόμενα σε ένα διαμεσολαβητικό μοντέλο, όπου οι κάτοχοι της πλατφόρμας συντονίζουν κεντρικά τις ροές δεδομένων και τη δημιουργία πηγών εσόδων. Εφαρμόζοντας μια συμπληρωματική προσέγγιση, η πλατφόρμα της HPE και της Continental αξιοποιεί μια αποκεντρωμένη αρχιτεκτονική που βασίζεται σε τεχνολογίες blockchain. Οι συμμετέχοντες, όπως οι αυτοκινητοβιομηχανίες, συνεχίζουν να αποθηκεύουν τα δεδομένα τους στα δικά τους κέντρα δεδομένων και μοιράζονται μόνο συγκεκριμένα δεδομένα απευθείας με τον αγοραστή. Αυτή η προσέγγιση παρέχει κυριαρχία των δεδομένων σε όλους τους συμμετέχοντες στο οικοσύστημα, ενώ την ίδια στιγμή παρέχει μια ιδιαίτερα αποτελεσματική και ασφαλή διαδικασία για τη δημιουργία πηγών εσόδων από τα δεδομένα οχημάτων.

  «Ο διαμοιρασμός δεδομένων οχημάτων μεταξύ των αυτοκινητοβιομηχανιών μπορεί να επιλύσει μερικά από τα πιο δύσκολα κυκλοφοριακά προβλήματα και να βελτιώσει την εμπειρία του οδηγού μοχλεύοντας τη δύναμη της νοημοσύνης σμήνους», είπε ο Phil Davis, Πρόεδρος Hybrid IT, Διευθυντής Πωλήσεων, της HPE. «Μαζί με την Continental, παρέχουμε το κλειδί για την αποκάλυψη της αξίας αυτού του θησαυρού δεδομένων, όχι αναλαμβάνοντας τον έλεγχο των δεδομένων, αλλά δίνοντας τον έλεγχο στους οδηγούς και τους κατασκευαστές αυτοκινήτων.»

  Η πλατφόρμα δημιουργίας πηγής εσόδων από τα δεδομένα θα δώσει τη δυνατότητα στους κατασκευαστές αυτοκινήτων και σε άλλους συνεργάτες να ανταλλάξουν δεδομένα, είτε για να βελτιώσουν τις ψηφιακές υπηρεσίες για τους πελάτες τους είτε για να τη δημιουργία πηγής εσόδων από τα δεδομένα οχημάτων. Ωστόσο, η ανταλλαγή είναι δυνατή μόνο με τη συγκατάθεση του οδηγού. Επομένως, η πλατφόρμα θα ενσωματώσει ένα σύστημα διαχείρισης συγκατάθεσης και θα παρέχει ένα εύκολο στη χρήση σύστημα συμμετοχής ή εξαίρεσης στους οδηγούς. Η HPE και η Continental δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στο απόρρητο των δεδομένων, ώστε αυτά να συμμορφώνονται με τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (GDPR) και τους κανονισμούς προστασίας δεδομένων σε άλλες χώρες.

  Η HPE και η Continental έχουν ήδη λάβει εξαιρετικά θετικά σχόλια για τη νέα πλατφόρμα από τους κατασκευαστές αυτοκινήτων. «Είμαστε σίγουροι ότι η πλατφόρμα μας κόβει τον γόρδιο δεσμό του διαμοιρασμού δεδομένων και απορρήτου των δεδομένων», είπε ο Helmut Matschi, μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου, Τμήμα Εσωτερικών Χώρων της Continental AG. «Καλούμε τους κατασκευαστές αυτοκινήτων ανά τον κόσμο να συμμετέχουν στην πλατφόρμα μας και να συνεργαστούν για τη διαμόρφωση αυτού του ταχέως αναπτυσσόμενου οικοσυστήματος».

  Ως κομμάτι της στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ της HPE και της Continental, η νέα πλατφόρμα έχει σχεδιαστεί από κοινού από την HPE Pointnext και το Τμήμα Εσωτερικών χώρων της Continental και αναμένεται να είναι διαθέσιμη το 2019. Η HPE και η Continental θα παρέχουν επιπλέον υπηρεσίες για να διευκολύνουν τον διαμοιρασμό δεδομένων και την ενσωμάτωση των δεδομένων οχήματος στα συστήματα παρασκηνίου (backend) και τις υπηρεσίες των κατασκευαστών αυτοκινήτων. Η δυνατότητα διασύνδεσης της πλατφόρμας θα επιτρέψει σε πολλαπλά οικοσυστήματα - τόσο κεντρικά όσο και αποκεντρωμένα - να διασυνδεθούν και να μοχλεύσουν νέους τρόπους δημιουργίας πηγής εσόδων από τα δεδομένα. Επιπλέον, η πλατφόρμα συμμορφώνεται με την ιδέα VDA NEVADA Share & Secure η οποία αναπτύχθηκε από τη Γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία και διέπει την ασφαλή μετάδοση και μεταφορά των δεδομένων που παράγονται από το όχημα σε τρίτους.

  Η HPE και η Continental παρουσιάζουν τη νέα πλατφόρμα δημιουργίας πηγής εσόδων από τα δεδομένα τεχνολογίας blockchain στο Mobile World Congress
  Στο Mobile World Congress στη Βαρκελώνη, στις 25-28 Φεβρουαρίου 2019, στο περίπτερο της HPE (αίθουσα 3, περίπτερο 3Ε11), η HPE, η Continental και η νεοσύστατη επιχείρηση τεχνολογίας Crossbar παρουσιάζουν την πλατφόρμα δημιουργίας πηγής εσόδων από τα δεδομένα τεχνολογίας blockchain με έναν προσομοιωτή οδήγησης.

Επικοινωνία
sidebar_contact_image1
Max Mustermann

Lorem ipsum

Continental AG 1Divison Tires

Buettnerstraße 25

30165 Hannover, Germany

+49 511 938-2615

+49 511 938-2455