Προϊόντα για Επιβατικά / Βαν / 4x4

stage_image1_lg

Εταιρεία

Ελαστικά για το μέλλον

Go Green: «Αναπτύσσουμε τη βιωσιμότητα»

Η διατήρηση πόρων και η οικονομία καυσίμων είναι κεντρικοί στόχοι στον σχεδιασμό των ελαστικών

Στην εταιρεία κατασκευής ελαστικών Continental, το θέμα της βιωσιμότητας βρίσκεται σήμερα στις πρώτες θέσεις της ημερήσιας διάταξης. Ειδικοί από πολλά πεδία συνεργάζονται στενά στους τομείς της έρευνας και ανάπτυξης, της δοκιμής και της παραγωγής, για να κάνουν το ελαστικό του μέλλοντος ακόμη πιο αποδοτικό ενεργειακά και φιλικό προς το περιβάλλον κατά τα στάδια κατασκευής, χρήσης και ανακύκλωσής του. Σε αυτή τη διαδικασία εξετάζουν αναλυτικά κάθε στοιχείο του ελαστικού και, όπου χρειάζεται, το αντικαθιστούν με οικολογικά συμβατά υλικά. Επιπλέον, η επικέντρωση στη μεγαλύτερη βιωσιμότητα αφορά και τις διαδικασίες παραγωγής στην Continental. Για παράδειγμα, δρομολογήσαμε μια καινοτόμα διαδικασία που επαναφέρει απορρίμματα καουτσούκ στον κύκλο παραγωγής και επιτρέπει στο καουτσούκ των ελαστικών φορτηγών που ολοκλήρωσαν τον κύκλο της ζωής τους να χρησιμοποιηθούν ξανά κατά τη διαδικασία αναγόμωσης.

Sponsoring

Τα ελαστικά για υβριδικά και ηλεκτρικά οχήματα συμβάλλουν στη μείωση εκπομπών CO2

Το πιο πρόσφατο προϊόν στη φαρέτρα της Continental είναι ένα ειδικό ελαστικό για υβριδικά οχήματα, το οποίο μειώνει κατά 30% την αντίσταση κύλισης σε σχέση με ένα τυπικό ελαστικό. Με την εφαρμογή αυτού του ελαστικού, τα υβριδικά οχήματα μπορούν να μειώσουν την απόσταση που καλύπτουν με τη μηχανή εσωτερικής καύσης και να αυξήσουν τις αποστάσεις που διανύουν με την ηλεκτροκίνηση. Για να πετύχουν αυτή τη βελτιωμένη αντίσταση κύλισης, οι σχεδιαστές των ελαστικών Continental δεν χρειάστηκε να κάνουν συμβιβασμούς σε ιδιότητες ασφαλείας, όπως αποδεικνύεται από την κατάταξη του ελαστικού στην κατηγορία Α της Ετικέτας Ελαστικών ΕΕ τόσο για την αντίσταση κύλισης όσο και για τις αποστάσεις φρεναρίσματος σε βρεγμένους δρόμους.

sponsoring_02-Image

Καουτσούκ από πικραλίδες και η «φυτεία δίπλα στο εργοστάσιο ελαστικών»

Ένα μικρό κομμάτι από τις οικολογικές πρωτοβουλίες της Continental που πήρε ευρύτερη δημοσιότητα είναι το «ελαστικό από πικραλίδες». Εδώ, η εταιρεία συνεργάστηκε με το Ινστιτούτο Μοριακής Βιολογίας και Εφαρμοσμένης Οικολογίας Φραουνχόφερ. Ο σκοπός ήταν η χρήση φυσικού καουτσούκ που παράγεται από τις ρίζες της πικραλίδας σε εκμεταλλεύσιμες ποσότητες ως εμπορικά βιώσιμο ισοδύναμο του φυσικού καουτσούκ από τις φυτείες στα τροπικά δάση. Η πικραλίδα μπορεί να καλλιεργηθεί ακόμη και σε εδάφη ακατάλληλα για βρώσιμα φυτά, οπότε η δημιουργία «φυτειών δίπλα στα εργοστάσια ελαστικών» της Κεντρικής Ευρώπης να είναι ταυτόχρονα χρήσιμη οικονομικά και οικολογικά. Οι μικρές αποστάσεις μεταφοράς σημαίνουν ουσιαστική μείωση των εκπομπών CO2, οι μονοκαλλιέργειες καουτσουκόδεντρων στις τροπικές ζώνες μπορούν να περιοριστούν και ο κατασκευαστής ελαστικών αποκτά λίγη επιπλέον αυτονομία από τις μεταβαλλόμενες τιμές στην παγκόσμια αγορά καουτσούκ. Με δεδομένο ότι μεταξύ 10% και 30% του ελαστικού σε ένα αυτοκίνητο προέρχεται από το καουτσουκόδεντρο (Hevea brasiliensis), τα οφέλη γίνονται γρήγορα προφανή.

sponsoring_03-Image