Προϊόντα για Επιβατικά / Βαν / 4x4

ContiConnect stage image

Τα ελαστικά του μέλλοντος είναι διασυνδεδεμένα

Τα έξυπνα ελαστικά έχουν σημασία, ακόμα κι αν δεν έχετε αυτοκίνητο

Τα έξυπνα ελαστικά κάνουν τη ζωή πιο εύκολη για εσάς ως ιδιοκτήτη αυτοκινήτου, μειώνοντας τις προσπάθειες συντήρησης και το κόστος. Για εσάς ως οδηγό, προσφέρουν επιπλέον ασφάλεια, ηρεμία και αποτελεσματικότητα, εξαλείφοντας τις περιττές βλάβες και βελτιστοποιώντας αυτόματα την πίεση των ελαστικών. Ωστόσο, το μέλλον της κινητικότητας θα καθοριστεί από κοινόχρηστα και αυτόνομα οχήματα. Η κοινή χρήση διαδρομών και η χαλάρωση αυξάνονται, βοηθώντας την αστική κινητικότητα καθώς και τη μεταφορά αγαθών και υπηρεσιών. Τι γίνεται αν ο ιδιοκτήτης και ο οδηγός ενός αυτοκινήτου δεν είναι το ίδιο άτομο; Στα κοινόχρηστα οχήματα, τα έξυπνα ελαστικά πρέπει να συλλέγουν δεδομένα με τρόπο που να εξυπηρετεί τόσο τα συμφέροντα εσάς, του οδηγού, όσο και εκείνων των ιδιοκτητών που χειρίζονται κοινόχρηστο στόλο οχημάτων.

 

Παρακολούθηση ελαστικών βάσει δεδομένων

  • … Βελτιώνει την απόδοση του στόλου των οχημάτων
  • … Μειώνει το κόστος και τη συντήρηση του αυτοκινήτου
  • …  Ελαχιστοποιεί τη χρήση ενέργειας και μειώνει τις εκπομπές
  • … Αυξάνει την ασφάλεια και την ευκολία για τους τελικούς χρήστες
  • … Βελτιστοποιεί τη διαθεσιμότητα αυτοκινήτων που συντηρούνται με συνέπεια

Ανακαλύψτε γιατί τα έξυπνα ελαστικά κάνουν την αυτοκίνηση πιο οικονομική και προσβάσιμη

Φανταστείτε να βρίσκετε αμέσως ένα αυτοκίνητο στην περιοχή σας, να οδηγείτε στην επόμενη τοποθεσία σας και, στη συνέχεια, να το αφήσετε να οδηγηθεί αυτόνομα σε έναν κοντινό κόμβο, όπου μπορεί να επισκευαστεί ή να επαναφορτιστεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα και αποτελεσματικότερα, πριν το παραλάβετε από τον επόμενο οδηγό. Ένα τέτοιο σύστημα μπορεί να μην είναι μόνο ένα τολμηρό όραμα - και τα συνδεδεμένα ελαστικά θα το βοηθήσουν να γίνει πραγματικότητα.

Εκκίνηση
 

ContiSense™ ανιχνεύει μια ζημια. Το ContiConnect ™ μεταφέρει μια προειδοποίηση στο σύστημα.


Η αγορά αυτόνομων αυτοκινήτων ανεβαίνει

 

40 % των χιλιομέτρων που καλύπτονται στην Ευρώπη θα μπορούσαν να γίνουν με αυτόνομα οχήματα μέχρι το 2030.

‘Πέντε trends που αλλάζουν την αυτοκινητοβιομηχανία’, PwC Autofacts
0
αύξηση μεταφορών αγαθών στην ΕΕ μέχρι το 2050
0
άυξηση στις μεταφορές επιβατών στην ΕΕ μέχρι το 2050
0
εμπομπές διοξειδίου σύμφωνα στην ΕΕ μέχρι το 2050, συμφωνία του Πρισιού

Η αυτοματοποίηση βοηθάει να πετύχουμε τους περιβαλλοντικούς στόχους παράλληλα με την κίνηση

Τα αυτόνομα οχήματα παίζουν μεγάλο ρόλο στην κινητικότητα του μέλλοντος

Ως οδηγός, σας ενδιαφέρει κυρίως η διαθεσιμότητα, η προσιτή τιμή και η ασφάλεια των κοινόχρηστων οχημάτων. Οι ιδιοκτήτες στόλου θέλουν να μειώσουν το κόστος και να αυξήσουν τη χρήση. Η αποδοτικότητα είναι το σημείο όπου τέμνονται τα ενδιαφέροντά σας ως οδηγός και τα συμφέροντα των ιδιοκτητών στόλου - και όπου μπορείτε να ενώσετε τις δυνάμεις σας για τη μείωση των εκπομπών άνθρακα που προκαλούνται από τις μεταφορές.

Για να λειτουργούν αποτελεσματικά και αποδοτικά οι κοινόχρηστες υπηρεσίες αυτοκινήτων, πρέπει να βρίσκονται στο δρόμο όσο το δυνατόν περισσότερο, χρησιμοποιώντας μόνο τον απαραίτητο πόρο. Το λογισμικό διαχείρισης δικτύου στόλου χρησιμοποιεί δεδομένα από πολλές πηγές, συμπεριλαμβανομένων των ελαστικών που συνδέονται με ένα αυτοκίνητο, για να κάνει κάθε διαδρομή και ολόκληρο τον στόλο όσο πιο αποτελεσματική και ασφαλή γίνεται.

ΜΕΙΩΣΗ ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΗ ΕΚΠΟΜΠΩΝ ΜΕΣΩ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΤΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣ

ContiConnectTM links cars with cloud-based mobile apps

Το ContiConnect ™ συνεισφέρει τα δεδομένα που απαιτούνται για τη βελτιστοποίηση της απόδοσης των ελαστικών. Το σύστημα συλλέγει πληροφορίες από αισθητήρες στους τροχούς για να παρακολουθεί από απόσταση κάθε όχημα. Τα σημεία δεδομένων όπως η θερμοκρασία και η πίεση συλλέγονται, αναλύονται και ερμηνεύονται για ολόκληρο τον στόλο. Με την απομακρυσμένη παρακολούθηση και αξιολόγηση δεδομένων, καθώς και τη δημιουργία άμεσων ειδοποιήσεων για επείγουσες ειδοποιήσεις, το ContiConnect ™ μπορεί να αποτρέψει βλάβες που σχετίζονται με τα ελαστικά, οπότε το όχημα παραμένει στο δρόμο αντί στο εργαστήριο. Οι ενημερώσεις και οι ειδοποιήσεις  σε πραγματικό χρόνο αυξάνουν την παραγωγικότητα, μειώνουν τις απαιτήσεις συντήρησης και εξοικονομούν κόστος.


Η αυξημένη απόδοση δεν ωφελεί μόνο τους ιδιοκτήτες. μειώνει επίσης το κόστος για εσάς. Καθώς τα συστήματα διαχείρισης στόλου AI χρησιμοποιούνται πιο συχνά, τα οποία ενημερώνονται από ολοένα αυξανόμενες ποσότητες δεδομένων, οι ικανότητές τους στη λήψη αποφάσεων θα βελτιωθούν: θα ακολουθήσουν καλύτερες διαδρομές για να αποφύγουν την κυκλοφορία. προβλέψτε τους κινδύνους με μεγαλύτερη ακρίβεια (για παράδειγμα, βάσει πραγματικών καιρικών συνθηκών). και πιο αποτελεσματικά διάγνωση και επίλυση προβλημάτων συντήρησης.

Με τα οχήματα να παρακολουθούν και να προσαρμόζονται αποτελεσματικά, η ασφάλεια θα αυξηθεί Η αργή ανίχνευση διαρροών, για παράδειγμα, αποτρέπει τα φουσκωμένα ελαστικά, έτσι ώστε να επισκευάζονται πριν γίνει κίνδυνος ατυχήματος. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό όταν οδηγείτε αυτοκίνητο, αλλά μην αισθάνεστε υπεύθυνοι για τον έλεγχο των ελαστικών ή τη διατήρηση της σωστής πίεσης του αέρα. Με πολλούς χρήστες να οδηγούν κοινόχρηστο όχημα οποιαδήποτε δεδομένη ημέρα, η αυτοματοποιημένη παρακολούθηση ελαστικών γίνεται κάτι περισσότερο από απλή πλέον.


Η βελτιστοποίηση βάσει δεδομένων μπορεί επίσης να μειώσει τις εκπομπές και να διαχειριστεί την ομαλή, αποδοτική κατανάλωση καυσίμου, βελτιώνοντας έτσι περαιτέρω τη βιωσιμότητα ολόκληρων στόλων. Στα συλλογικά μας χέρια, η αποτελεσματική παρακολούθηση στόλου θα είναι ένα από τα κλειδιά για ένα επιτυχημένο μέλλον κοινής κινητικότητας

Παρόμοια θέματα

Το μέλλον στην πίεση των ελαστικών

Τα έξυπνα ελαστικά μπορούν να προσαρμόσουν μόνα τους την πίεση

Με την αύξηση των ηλεκτρικών οχημάτων και της αυτόνομης οδήγησης, τί ρόλο και τί μορφή θα παίζει η πίεση των ελαστικών; Δείτε μερικές από τις τελευταίες καινοτομίες. 

Διαβάστε Περισσότερα

Τα έξυπνα ελαστικά ενημερώνουν τον οδηγό για το χρόνο της συντήρησης

Tire sensors make the entire vehicle safer and more efficient

Η νέα τεχνολογία ελέγχου όχι μόνο επιτρέπει στα ελαστικά να καταλαβαίνουν τί συμβαίνει στο όχημα, αλλά τα καθιστά ικανά να το επικοινωνήσουν στον οδηγό καθιστώντας ολόκληρο το αυτοκίνητο πιο ασφαλές. 

Διαβάστε Περισσότερα

Κάνοντας τα αυτόνομα αυτοκίνητα πιο έξυπνα

Autonomous vehicles are a key component of mobility models of the future

Τα αυτόνομα οχήματα είναι κύριο σημείο της αυτοκίνησης του μέλλοντος και τα έξυπνα ελαστικά κάνουν αυτά τα οχήματα ακόμα πιο έξυπνα.

Διαβάστε Περισσότερα