Προϊόντα για Επιβατικά / Βαν / 4x4

Η Continental Ιδρυτικός συνεργάτης στη σειρά αγώνωνE off-road, για ηλεκτροκίνητα οχήματα

Φτιαγμένο για

το extreme

Οδηγώντας τα ηλεκτρικά οχήματα σε νέα ύψη

Εσείς βάζετε τις υψηλότερες απαιτήσεις στα ελαστικά μας, και για αυτό η Continental καλωσορίζει κάθε νέα πρόκληση. Στόχος μας τα νέα κίνητρα, η απόδοση και η ασφάλεια. Και τώρα που είμαστε συνιδρυτές του Extreme E, μια νέα και φρέσκια περιπέτεια πρόκειται να ξεκινήσει. Ακολουθήστε μας σε μια σειρά αγώνων σε αχαρτογράφητα νερά : Πίστες αγώνων στις πιο απομακρυσμένες περιοχές, με βιώσιμα ηλεκτρικά οχήματα, εκεί όπου η νίκη έρχεται μέσα από την απόλυτη συνεργασία οδηγού και οχήματος. 

Extreme διαδρομές στις πιο απομακρυσμένες γωνιές του πλανήτη

Extreme E – Οι αγώνες

12 ομάδες που χωρίζονται σε δύο γκρουπ θα αγωνιστούν σε 5 τοποθεσίες, με τις τέσσερις πρώτες ομάδες να προχωρούν στο στάδιο knock-out.

 Nομίζετε ότι ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο προορίζεται μόνο για μετακίνηση στην πόλη; Ξανασκεφτείτε το. Η νέα σειρά αγώνων Extreme E θα σας οδηγήσει στις πιο άγριες και άγνωστες περιοχές του πλανήτη. Με ομάδες επαγγελματιών οδηγών που ανταγωνίζονται σε ακραίες συνθήκες για το τελικό βραβείο, τα μηχανοκίνητα αθλήματα ποτέ δεν ήταν τόσο ηλεκτρισμένα. 

Με τη δυναμική της σειράς Formula Ε, όπου τα παγκόσμια ακροατήρια έχουν αυξηθεί σε 330 εκατομμύρια σε τέσσερις μόνο εποχές, ήρθε η ώρα για ένα νέο είδος αγώνα. Το Extreme E φέρνει τα αθλητικά οχήματα υψηλής απόδοσης στις σκληρότερες οδικές συνθήκες που μπορεί να φανταστεί κανείς, εκεί όπου μόνο οι πιο ατρόμητοι οδηγοί που υποστηρίζονται από τεχνολογία ακριβείας  μπορούν να πετύχουν. 

Καθώς το Extreme E ξεκινά, 12 ομάδες που χωρίζονται σε δύο γκρουπ θα αγωνιστούν σε 5 τοποθεσίες, με τις τέσσερις πρώτες ομάδες να προχωρούν στο στάδιο knock-out. Και ως ιδρυτικός συνεργάτης της σειράς, η Continental θα προσφέρει προσαρμοσμένα ελαστικά για να εξασφαλίσει τέλεια πρόσφυση στο δρόμο, είτε στα Ιμαλάια, στην ακτή του Ινδικού Ωκεανού, στην Αρκτική, στην έρημο ή στις τροπικές περιοχές.

Ανακαλύψτε τη σειρά Beyond the Extreme

Το Extreme E υπόσχεται να φέρει τις πιο extreme μορφές των  motorsports, μαζί με την Mikaela Åhlin-Kottulinsky την ειδικό της Continental επίσημο test driver ελαστικών.

Δείτε την δράση να εκτιλίσσεται μπροστά σας με τη σειρά Beyond the Extreme video series.

Τοποθεσία, τοποθεσία, τοποθεσία στο πιο extreme

Extreme E – St. Helena

Aναπόσπαστο μέρος της εμπειρίας Extreme E είναι το RMS St Helena, ένα πρώην Βασιλικό πλοίο που μεταφέρει τους ατρόμητους ανταγωνιστές μας σε πέντε διαφορετικές τοποθεσίες αγώνων σε όλο τον κόσμο. 

Aναπόσπαστο μέρος της εμπειρίας Extreme E είναι το RMS St Helena, ένα πρώην Βασιλικό πλοίο που μεταφέρει τους ατρόμητους οδηγούς μας σε πέντε διαφορετικές τοποθεσίες αγώνων σε όλο τον κόσμο. Το πλοίο έχει μετατραπεί και αναβαθμιστεί με πολυτελές εξοπλισμό και λειτουργεί ως βάση για την αποστολή μας.  

Πού θα μας οδηγήσει λοιπόν η περιμέτεια του Extreme E, και ποιές προκλήσεις θα κληθούν οι οδηγοί μας να αντιμετωπίσουν; 

Extreme E – Τοποθεσία ζούγκλα

Tο Extreme E διοργανώνει αγώνες στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου, σε ένα τροπικό κλίμα με ζεστές θερμοκρασίες και μεγάλη υγρασία.

Tο Extreme E διοργανώνει αγώνες στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου, σε ένα τροπικό κλίμα με ζεστές θερμοκρασίες και μεγάλη υγρασία. Είναι επίσης ένα από τα πιο εντυπωσιακά οικοσυστήματα στον κόσμο, με μια τεράστια ποικιλία χλωρίδας και πανίδας στην περιοχής. Όπως υποδηλώνει το όνομα, οι βροχοπτώσεις θα είναι σε αφθονία, και η διαδρομή υπόσχεται να είναι ολισθηρή και δυσκολη. Τα ελαστικά του ηλεκτροκίνητου SUV θα πρέπει να είναι εξίσου ικανά, να έχουν πέδηση σε ξηρές και υγρές συνθήκες, καθώς και πολύ καλή πρόσφυση για χρήση εκτός δρόμου.

Extreme E – Τοποθεσία έρημος

το Extreme E θα φιλοξενήσει έναν αγώνα στα ξηρά υποτροπικά σύνορα της Σαχάρας.

Στη συνέχεια, το Extreme E θα φιλοξενήσει έναν αγώνα στα ξηρά υποτροπικά σύνορα της Σαχάρας. Σε αυτή την περιοχή της ερήμου, όπου περισσότερο νερό εξατμίζεται από το έδαφος από ό, τι αντικαθίσταται, τα κύρια χαρακτηριστικά είναι οι σκληρές συνθήκες, το σπάνιο νερό και τα άγονα τοπία. Η τετρακίνηση είναι κρίσιμη σε αυτό το περιβάλλον, ενώ τα κανονικά αυτοκίνητα μπορούν να οδηγήσουν την σκληρά συσκευασμένη άμμο, η κλιμάκωση του εδάφους που μετατοπίζει τους αμμόλοφους απαιτεί περισσότερη πρόσφυση και ισχύ για τους τέσσερις τροχούς.

Extreme E – Τοποθεσία Αρκτική

το Extreme E φιλοξενεί έναν από τους πιο εντυπωσιακούς αγώνες του στην Αρκτική

Η Αρκτική βρίσκεται στην κορυφή του κόσμου, ένας βαθύς ωκεανός που καλύπτεται από παρασυρόμενο πάγο , που περιβάλλεται από κατεψυγμένες ηπείρους και αρχιπέλαγος. Σε αυτό το τρομερό σκηνικό, το Extreme E φιλοξενεί έναν από τους πιο εντυπωσιακούς αγώνες του. Εάν οι θερμοκρασίες δεν είναι αρκετά αποθαρρυντικές, οι αγώνες πάνω στον πάγο θα δοκιμάσουν τα όρια της ικανότητας και της αντοχής κάθε οδηγού. Τα ηλεκτρικά οχήματα πρέπει να διατηρούν την πρόσφυση σε ολισθηρές επιφάνειες ενώ ταξιδεύουν σε κορυφαίες ταχύτητες και αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστούν τεχνολογία χειμερινών ελαστικών που δεν είναι τίποτα λιγότερο από το καλύτερο στην κατηγορία.

Extreme E – Τοποθεσία Ινδικός Ωκεανός

ο Extreme E φιλοξενεί έναν αγώνα σε ένα νησί στον Ινδικό Ωκεανό

Το Extreme E φιλοξενεί έναν αγώνα σε ένα νησί στον Ινδικό Ωκεανό, σε ένα από τα μεγαλύτερα θαλάσσια καταφύγια στον κόσμο. Η εκπληκτική θέα στον μαγευτικό ωκεανό δεν θα είναι ποτέ πολύ μακριά από το οπτικό πεδίο του οδηγού, αλλά πρώτα και κύρια θα πρέπει να επικεντρωθεί σε αγώνες σε ένα τοπίο που συνδυάζει άμμο και θαλασσινό νερό. Και πάλι, η σημασία της τετρακίνησης θα τεθεί σε ισχύ για τα ηλεκτρικά SUVs, πάνω σε μια μοναδική επιφάνεια άμμου στην έρημο της Σαχάρας.

Extreme E – Τοποθεσία Ιμαλάϊα

Το Extreme E θα φιλοξενήσει μία από τις κούρσες του στη βάση των Ιμαλαΐων

Μεταξύ των χωρών του Νεπάλ, του Μπουτάν, της βορειοανατολικής Ινδίας, του νοτιοανατολικού Θιβέτ και του βόρειου Μυανμάρ, τα Ιμαλάια είναι η υψηλότερη και πιο εντυπωσιακή οροσειρά στον κόσμο. Το Extreme E θα φιλοξενήσει μία από τις κούρσες του στη βάση των Ιμαλαΐων, όπου το ανόμοιο έδαφος των βράχων, της βρωμιάς, της λάσπης και του χαλικιού θα αποδειχθεί μια μεγάλη δοκιμασία για τους οδηγούς. Θα χρειαστεί να εξοπλιστούν με ελαστικά που είναι σκληρά και ανθεκτικά, με πλευρικά τοιχώματα που μπορούν να απορροφήσουν την πρόσκρουση των απότομων βράχων και άλλων κινδύνων.

 

Το πιο σκληρό ελαστικό που φτιάχτηκε ποτέ

Extreme E – Ελαστικά Continental

Οι extreme αγώνες χρειάζονται και extreme ελαστικά

Οι extreme αγώνες χρειάζονται και extreme ελαστικά

Το Extreme E είναι η πιο Extreme σειρά αγώνων που ο κόσμος έχει δει ποτέ. Ένας νέος αγώνας, που διεξάγεται υπό τέτοιες μοναδικές και προκλητικές συνθήκες, απαιτεί ένα νέο είδος ελαστικών. Ως Extreme E Founding Partner, κάνουμε τα πάντα για να εξασφαλίσουμε ότι όλοι οι διαγωνιζόμενοι έχουν τον καλύτερο δυνατό εξοπλισμό για να αντιμετωπίσουν τις δοκιμές που έρχονται. Η Continental εξέτασε προσεκτικά τις απαιτήσεις της σειράς αγώνων και δημιούργησε ένα ελαστικό εξαιρετικά υψηλής απόδοσης που καλύπτει ειδικά τις ανάγκες των ομάδων. Τα ελαστικά βελτιστοποιημένης απόδοσης δεν είναι μόνο κατασκευασμένα για ακραίες συνθήκες, αλλά και για τις μοναδικές απαιτήσεις των οδηγών των καθαρά ηλεκτρικών SUV. 

Θερμό κλίμα ή κρύο; Λασπώδες, αμμώδες ή παγωμένο - ανεξάρτητα από το πόσο ακραίες είναι οι συνθήκες, οι διαγωνιζόμενοι και τα οχήματά τους χρειάζονται ένα αξιόπιστο ελαστικό που παρέχει πρόσφυση, και άριστη απόδοση σε κάθε στάδιο του αγώνα. Το Continental CrossContact LX, το οποίο βασίζεται στο νέο ελαστικό που αναπτύχθηκε για το Extreme E, είναι ένα καλά ισορροπημένο ελαστικό όλων των εποχών με ένα ειδικά σχεδιασμένο πέλμα για την ενίσχυση της πρόσφυσης και της σταθερότητας σε σχεδόν οποιαδήποτε επιφάνεια. Επιπλέον, εξελίξαμε τα δυνατά σημεία για να δημιουργήσουμε δύο ολοκαίνουργια ελαστικά ειδικά για τις ανάγκες του Extreme E. Το CrossContact Xtreme Winter και το CrossContact Xtreme Summer θα βοηθήσουν τους διαγωνιζόμενους να φτάσουν με ασφάλεια στην γραμμή τερματισμού των πιο ακραίων αγωνιστικών σειρών του κόσμου.


Η οδήγηση σε ράλυ δεν ήταν ποτέ τόσο ηλεκτρισμένη

Extreme E – Race specifications

Όλοι οι συμμετέχοντες στο Extreme E χρησιμοποιούν τον ίδιο εξοπλισμό. 

Extremely ηλεκτρικό – ηλεκτρικά SUVs για extreme αγώνες

Όλοι οι συμμετέχοντες στο Extreme E χρησιμοποιούν τον ίδιο εξοπλισμό. Για αυτό και η  motorsport κατασκευαστική εταιρεία Spark Racing Technology έρχεται στο προσκήνιο. Θα δημιουργήσουν, θα δημιουργήσουν, θα συγκεντρώσουν και θα παραδώσουν ένα ολοκαίνουργιο μοντέλο SUV για τους γενναίους πρωτοπόρους της σειράς off-road αγώνων. Ένα άλλο κρίσιμο στοιχείο του Extreme E θα είναι η μπαταρία. Η ίδια εταιρεία που συγκέντρωσε τις μπαταρίες και τα κύτταρα για τις πρώτες τέσσερις εποχές του πρωταθλήματος ABB FIA Formula E, Williams Advanced Engineering, είναι υπεύθυνη για αυτό το βασικό στοιχείο.

Όπως μια παραδοσιακή σειρά αγώνων, η τεχνολογία Spark Racing Technology θα σχεδιάσει και θα κατασκευάσει ένα κοινό πλαίσιο με αυστηρά εξαρτήματα προδιαγραφών και στη συνέχεια θα παραδώσει το εγκεκριμένο σασί σε κάθε ομάδα. Είναι στη συνέχεια ελεύθερη να δοκιμάσει και να κατασκευάσει ένα προσαρμοσμένο σύστημα κίνησης και αμάξωμα σε αυτήν την πλατφόρμα.

Extreme E – Αγωνιστικο αμάξι

Όλοι οι συμμετέχοντες στο Extreme E θα χρησιμοποιήσουν το ίδιο μοντέλο SUV, κατασκευασμένο από την Spark Racing Technology.

Πώς να φτιάξετε ένα ηλεκτρικό SUV για τους αγώνες extreme

Όπως σε κάθε παραδοσιακή σειρά αγώνων, η εταιρεία Spark Racing Technology θα σχεδιάσει και θα κατασκευάσει ένα κοινό πλαίσιο με αυστηρά εξαρτήματα προδιαγραφών και στη συνέχεια θα παραδώσει το εγκεκριμένο σασί σε κάθε ομάδα. Κάθε οδηγός είναι στη συνέχεια ελεύθερος να δοκιμάσει και να κατασκευάσει ένα προσαρμοσμένο σύστημα κίνησης και αμάξωμα σε αυτήν την πλατφόρμα.

 Τα τυποποιημένα μέρη της Spark Racing Technology θα αποτελούνται από τα εξής:

  • σωληνωτό πλαίσιο από χάλυβα
  • ανάρτηση και αποσβεστήρες
  • σύστημα πέδησης και τιμονιού


Οι περιοχές που είναι επιλέξιμες για την ανάπτυξη μεμονωμένων ομάδων είναι ο κινητήρας και ο μετατροπέας και επιλέγονται τμήματα του εξωτερικού αμαξώματος, όπως για παράδειγμα το κάλυμμα του κινητήρα, η πλευρική ποδιά, τα φώτα και οι εμπρός και πίσω προφυλακτήρες. Οι μπαταρίες θα είναι συμβατές με τους κινητήρες προδιαγραφών τύπου Ε και θα παράγουν μέγιστη ισχύ 470 kW (ισοδύναμη με περίπου 630 bhp). Αλλά αυτή η νέα μπαταρία είναι ειδικά προσαρμοσμένη για τις δυσκολίες των off-road αγώνων, που αντέχουν σε ακραίες συνθήκες, οδικές συνθήκες και εδάφη.

Πώς να κερδίσετε το πρωτάθλημα Extreme E

Το Extreme E είναι ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα  αγώνων ταχύτητας που θέτει όλα τα ηλεκτρικά SUV αντίπαλα σε μερικά από τα πιο ακραία περιβάλλοντα του κόσμου.

Η μορφή του Extreme E θα είναι γνωστή στους οπαδούς των motorsports , όπου δύο γκρούπ έξι ομάδων ανταγωνίζονται μεταξύ τους σε ένα γρήγορο γύρο. Οι τέσσερις κορυφαίες ομάδες θα προχωρήσουν σε ένα στάδιο νοκ-άουτ, όπου οι οδηγοί μάχονται σε ένα διαγωνισμό one-to-one για τη πολυπόθητη θέση στον τελικό. Τα στάδια εκτός δρόμου θα έχουν μήκος περίπου 6-10 χιλιομέτρων και οι οδηγοί θα πρέπει να περιηγηθούν σε μια σειρά από εικονικές πύλες. Κάθε διαδρομή θα αποτελείται από πέντε έως έξι πύλες, με συνδυασμό off-road track και open ground.

Extreme E – Οι κανόνες

Στο Extreme E, δυο groups των έξι ομάδων θα αναμετρηθούν μεταξύ τους σε ένα γρήγορο γύρο του πρωταθλήματος.  

Τ'ι συμβαίνει τώρα:


Ανακαλύψτε το Extreme E

Πέρα από το extreme

Ακολουθήστε την επαγγελματία οδηγό αγώνων  Mikaela Åhlin-Kottulinsky σε μια σειρά από μηκρού μήκου ταινίες από τα παρασκήνια των πιο επαναστατικών αγώνων.

Διαβάστε Περισσότερα

Με μια ματιά

Πίσω από τα παρασκήνια του  Extreme E, η νέα σειρά αγώνων ξεπερνάει τα όρια του eMobility.

Διαβάστε Περισσότερα