Προϊόντα για Επιβατικά / Βαν / 4x4

Artist Julian Montague holding a picture of a 1974 BMW 2002

The "Original Equipment Heroes" Art Project

ΘΡΥΛΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΜΕ ΕΛΑΣΤΙΚΑ CONTINENTAL ΣΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

Two cars that have featured and will feature Continental Original Equipment tires – the 1901 Mercedes 35 PS and 2020 VW ID.3

Φέτος, η Continental αναπολεί τα σχεδόν 150 χρόνια ιστορίας της εταιρείας. Ως κατασκευαστής ελαστικών, κάθε κεφάλαιο της ιστορίας αυτής είναι στενά συνδεδεμένο με την ιστορία των κατασκευαστών αυτοκινήτων που εξοπλίζουν τα οχήματά τους με ελαστικά Continental. Από τα πρώτα μηχανοκίνητα οχήματα που κυκλοφόρησαν ποτέ σε δημόσιους δρόμους έως μερικά από τα πιο δημοφιλή και πρωτοποριακά αυτοκίνητα σε ζήτηση στην παραγωγή σήμερα, τα ελαστικά μας έχουν μείνει στην ιστορία του αυτοκινήτου, ξανά και ξανά. Τότε, όπως και τώρα, μερικές από τις μεγαλύτερές μάρκες αυτοκινήτων εμπιστεύονται την Continental για να τους παρέχει την τεχνολογία ελαστικών, προκειμένου να την ενσωματώσουν στις καινοτομίες τους στην αυτοκινητοβιομηχανία.

Το 1901, η Mercedes 35 PS, το πρώτο αυτοκίνητο που κατασκευάστηκε από τον Wilhelm Maybach και τον Paul Daimler με την επωνυμία Mercedes, κυριάρχησε στην εβδομάδα αγώνων της Νίκαιας (Nice Race Week), χάρη στα ελαστικά με αεροθαλάμους της Continental. Το 1925, η πρώτη Rolls-Royce Phantom αρχικά ήταν εξοπλισμένη με τα ελαστικά μας από το εργοστάσιο, όπως και το Volkswagen Beetle του 1955, η Porsche 911 του 1964 και το Land Rover D90 του 1986, για να αναφέρουμε μερικά μόνο από τα μοντέλα. Σήμερα, κάθε τρίτο καινούργιο αυτοκίνητο στην Ευρώπη διαθέτει ελαστικά Continental, ενώ πολλά περισσότερα αυτοκίνητα σε ολόκληρο τον κόσμο προστίθενται στον μακρύ κατάλογο επωνυμιών που είναι εξοπλισμένα με ελαστικά Πρώτης Τοποθέτησης (OE) της Continental. Με το Volkswagen ID.3, το οποίο θα κυκλοφορήσει με ελαστικά ΟΕ της Continental το 2020, είμαστε επίσης προετοιμασμένοι για ένα μέλλον με ηλεκτροκίνητα οχήματα.

Με τα ελαστικά Πρώτης Τοποθέτησης, η Continental αποτελεί μέρος της ιστορίας των αυτοκινήτων και θα αποτελέσει μέρος του μέλλοντος στην κινητικότητα.

Για να αποτίσουμε φόρο τιμής στα ελαστικά Πρώτης Τοποθέτησης σε μοντέλα αυτοκινήτων του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, ο νέος καλλιτέχνης Julian Montague με έδρα τη Νέα Υόρκη εμπνεύστηκε και σχεδίασε μια σειρά γραφικών σχεδίων που ονομάζεται «OE Heroes».


Σχετικά με τον δημιουργό: Julian Montague


Μεγάλωσε στο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης και, από νεαρή ηλικία, ο Julian Montague ήταν περιστοιχισμένος από έμπνευση και άφθονο χώρο για να ξεδιπλώσει τη δημιουργικότητά του. Περιγράφοντας την πατρίδα του, όπου εξακολουθεί να ζει και εργάζεται σήμερα, αναφέρει εν συντομία: «Το Μπάφαλο ήταν τότε σχεδόν διπλάσιο σε μέγεθος. Ήταν πολύ πλούσιο κατά τη βικτοριανή εποχή, επομένως η αρχιτεκτονική του είναι πολύ επιβλητική. Είναι χτισμένο για μια πόλη που είναι πολύ πιο σημαντική από αυτό.»

Το περιβάλλον και ο ανοιχτός χώρος ίσως συνέβαλαν στην επιθυμία του Montague για εργασία χωρίς περιορισμούς. Είτε πρόκειται για πίνακες ζωγραφικής ή φωτογραφίες, μεικτά μέσα ή εννοιολογικά έργα, εικαστική τέχνη ή γραφιστική, οι πολλές πτυχές της δημιουργικής πρακτικής του είναι αδύνατον να παραμείνουν εντελώς διαχωρισμένες. «Οι πρακτικές επικαλύπτονται μεταξύ τους μονίμως. Η σχεδίαση και η τέχνη αλληλοεπικαλύπτονται σε τέτοιο βαθμό, που πρέπει να συνεχίσω και τα δύο. Οποιαδήποτε ιδέα ή εικόνα μπορεί να πάρει πολλές μορφές.»


Η ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΤΗΣ ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΤΟΥ JULIAN MONTAGUE

Ως καλλιτέχνης, ο Montague ασχολείται συχνά για χρόνια με ένα συγκεκριμένο θέμα, μια συγκεκριμένη ιδέα, μια βασική έννοια ή μια λεπτομέρεια, εξετάζοντας, αναλύοντας και παρατηρώντας, προτού δημιουργήσει το τελικό αποτέλεσμα. Μιλάει για το γεγονός ότι είναι ανήσυχος, εμμονικός, αλλά ενδιαφέρεται επίσης και γοητεύεται από θέματα που κυμαίνονται από καρότσια αγορών έως αράχνες, ψεύτικα καλύμματα βιβλίων και φανταστικές αφίσες έκθεσης. Το έντονο ενδιαφέρον του για τα αυτοκίνητα, το θέμα της σειράς OE Heroes, ξεκίνησε από τα παιχνίδια στην παιδική του ηλικία. «Νομίζω ότι το ενδιαφέρον για τα αυτοκίνητα είναι αναπόφευκτο καθώς μεγαλώνει κανείς», εξηγεί, «ως παιδί, μαθαίνεις αυτά τα αντικείμενα τόσο καλά, επειδή παίζεις μαζί τους και τα χρησιμοποιείς τόσο πολύ.»


ΘΡΥΛΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΜΕ ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΠΡΩΤΗΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΤΗΣ CONTINENTAL

Απολαύστε την επιλογή των πιο διάσημων μοντέλων αυτοκινήτων μας, από τα οποία, πάνω από 800 έχουν εξοπλιστεί με ελαστικά Continental τα τελευταία 150 χρόνια:


Ο JULIAN MONTAGUE ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ CONTINENTAL

Επισκεφθήκαμε τον Julian Montague στο στούντιό του, για να τον παρακολουθήσουμε να δημιουργεί αυτήν τη μοναδική καλλιτεχνική σειρά αυτοκινήτων και να μάθουμε πώς μετατρέπει ένα ευρύ φάσμα πολύ διαφορετικών αυτοκινήτων, που καλύπτουν πάνω από έναν αιώνα, σε μια οπτικά συνεκτική και εμπνευσμένη συλλογή σχεδίων αυτοκινήτων.


Εκκίνηση
Julian Montague
 
 

Τα άτομα που σχεδιάζουν αυτά τα αυτοκίνητα θέλουν η πρόσοψη του αυτοκινήτου να είναι το απόλυτο χαρακτηριστικό του. Δεν θέλουν να μοιάζει με κάποιο άλλο, επομένως, για μένα όλα τα οπτικά στοιχεία είναι εκεί. Προσπαθώ να το αποσυναρμολογήσω και να το συναρμολογήσω ξανά, όπως αυτή η πολύ απλή, κομψή μορφή.


Julian Montague
Artist Julian Montague driving through Buffallo, New York, in his car, a Saab 900

Ο Montague αναγνωρίζει επίσης τον θεμελιώδη ρόλο που διαδραματίζουν τα αυτοκίνητα στο αμερικανικό όνειρο. Όπως το θέτει «είναι μια μεγάλη χώρα και υπάρχει κάτι συναρπαστικό στην ιδέα να έχουμε ένα αυτοκίνητο. Θα μπορούσα να βγω από το σπίτι μου και να οδηγήσω έως το Λος Άντζελες. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το γεγονός ότι ένα αυτοκίνητο επιτρέπει ελευθερία κίνησης που είναι πολύ συναρπαστική. Απολαμβάνω τα μακρινά ταξίδια με το αυτοκίνητο, αυτήν την κλασική αμερικανική εμπειρία.»

Παρόλο που δεν εμφανίζεται στη σειρά, δεν μπορούσε να αντισταθεί στην απεικόνιση του δικού του αυτοκινήτου, ενός Saab 900. «Τα Volvo και Saab από τη δεκαετία του '80, του '90 και του '70 έχουν ένα είδος γοητείας», αναφέρει. «Είναι ένα ανεπιτήδευτο σχέδιο, που συνδέεται με μια σκανδιναβική ευαισθησία την οποία βρίσκω ελκυστική. Δεν υπήρχαν άλλα αυτοκίνητα με την εμφάνιση του Saab 900.»


ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΥΝΤΙΟ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ – ΣΗΜΕΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΕΧΝΗΣ

Artist Julian Montague driving through Buffallo, New York, in his car, a Saab 900

Το έργο του Montague έχει προβληθεί σε μουσεία και γκαλερί σε όλο τον κόσμο. Παρόλο που η vintage ευαισθησία χαρακτηρίζει ένα μεγάλο μέρος του έργου του, οι τρόποι αλληλεπίδρασής του με τον κόσμο της τέχνης - και τον κόσμο γενικότερα - είναι αποφασιστικά σύγχρονοι, χρησιμοποιώντας κοινωνικά μέσα για να μοιραστεί νέες ανακαλύψεις και τα τελευταία του έργα. «Στη σημερινή εποχή, ποτέ δεν ξέρεις πώς οι άνθρωποι έρχονται σε επαφή το έργο σου, επειδή παρουσιάζεις πράγματα στον κόσμο και είναι τόσο παγκοσμιοποιημένος», αναφέρει ο καλλιτέχνης με ενθουσιασμό. Μόλις τα γραφικά σχέδια αυτοκινήτων του εκτυπωθούν ως αφίσες και διανεμηθούν στους αντιπροσώπους αυτοκινήτων σε όλο τον κόσμο, είναι έτοιμος να φτάσει σε ένα εντελώς νέο παγκόσμιο ακροατήριο. Σε ανθρώπους που αγαπούν τα θρυλικά αυτοκίνητα - και τα ελαστικά Πρώτης Τοποθέτησης της Continental.


ΚΑΝΤΕ ΛΗΨΗ ΤΟΥ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥ ΣΑΣ ORIGINAL EQUIPMENT HERO:

Παρόμοια θέματα

Πρώτη Τοποθέτηση

Image

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες χρησιμοποιούν μόνο κορυφαία ελαστικά που ταιριάζουν με τα ανώτατα ποιοτικά πρότυπα.

Διαβάστε Περισσότερα

Γερμανική τεχνολογία

Image

Όπως και οι εφευρέτες του πρώτου σχεδίου πέλματος ελαστικού στον κόσμο, η Continental επιδιώκει να αποδείξει αυτό το εφευρετικό πνεύμα με κάθε νέο προϊόν.

Διαβάστε Περισσότερα

Βρείτε το ελαστικό σας

Ο ταχύτερος δρόμος για το τέλειο ελαστικό.